Trendar: NostalgiI rampljusetBUP-upproretLivsstilLivsberättelser

Fyrabarnsmamman Sarah hyllas för sina kroppsbilder

15 mar, 2023 
AvAino Oxblod
FotografInstagram.
Sarah Nicole Landry har fött fyra barn, och det syns på hennes kropp i form av bristningar och veck.
Nu hyllas Sarah för att hon har slutat dölja sin kropp som hon brukade – och i stället visar upp den precis som den är för miljontals människor.
”Det syns att jag har fött barn. Det kommer alltid synas att jag har fött barn”, säger hon till Buzzfeed.
Annons
9 Hollywoodstjärnor som är genuint kroppspositivaBrand logo
9 Hollywoodstjärnor som är genuint kroppspositiva

När Sarah Nicole Landry var yngre och nyss hade fått sina första barn skämdes hon för hur hennes kropp hade förändrats, och att hon hade fått bristningar och en mjuk make efter förlossningen. Men med årens lopp bestämde hon sig för att sluta skämmas och i stället omfamna sin kropp, som nu har gett henne fyra fina barn.

I dag är Sarah Nicole Landry känd som ”The birds papaya” på Instagram, där hon har över 2,3 miljoner följare. På sitt konto visar hon glatt upp sin kropp, och hyllas för att hon inte försöker dölja det som enligt skönhetsidealet i samhället inte är normativt – bristningar, celluliter, valkar och hängande hud.

På Sarahs bilder där hon visar upp hur hennes mage ser ut efter att ha fött flera barn så fylls kommentarsfälten av hyllningar, och många är tacksamma för att hon visar hur hon ser ut på riktigt – och visar hur man kan se ut efter att ha fött barn.

Annons

Jämförde sig med andra mammors kroppar

I en intervju med Buzzfeed 2022 berättade Sarah Nicole Landry att hon hade svårt att inte jämföra sig med andra nyförlösta mammor på sociala medier.

– Jag kände mig skör när jag kollade på andra kvinnor som fått barn runt samma tid som mig, och de hyllades för hur snabbt deras kropp återvände till att se ut som att de aldrig hade fått barn, medan min kropp aldrig gjorde det, säger hon till Buzzfeed.

Hon fortsätter:

– Jag fick aldrig höra: ”herregud, vad snabbt du återhämtade dig. Har du ens fött barn?”. Det syns att jag har fött barn. Det kommer alltid synas att jag har fött barn, säger hon.

Annons