VIDEO: 9 gånger kändisar gjort stora hårmakeovers
0:53

Efter reklamen: VIDEO: 9 gånger kändisar gjort stora hårmakeovers

(0:53)

Slå på ljud

Många av oss bär runt på fördomar vi kanske inte riktigt vill erkänna att vi har. Att folk behandlar exempelvis hemlösa annorlunda på grund av att de kanske är smutsiga, har otvättat hår eller trasiga kläder är tyvärr inget ovanligt. Men under det otvättade och trasiga finns helt vanliga människor.

Norska Newsner skriver nu om frisören Cheyun, som valde att ta kontakt med en hemlös kvinna hon hade sett på gatan. Frisören erbjuder den hemlösa kvinnan, som har en hund, att följa med honom till frisörsalongen för en riktig makeover. Kvinnans hår är tovigt och smutsigt, hennes ansikte otvättat och kläderna trasiga, så till slut bestämmer hon sig för att följa med.

75-åringen gifte sig med sin ungdomskärlek – dog efter 2 dagar

Blir som en helt ny person

Förvandlingen som följer är något utöver det vanliga – Cheyun lyckas få fram kvinnan bakom alla lager av smuts som gör att omvärlden möter henne med fördomar. I ett videoklipp visar Cheyun hur han börjar med att klippa av tovorna som ligger som en matta över huvudet. Håret blir allt kortare, och när det är hanterbart tvättar frisören håret, borstar och tvättar igen.

När håret är rent och i bra skick väljer Cheyun att färga håret blont, och stylar det i en piffig frisyr. Men makeovern tar inte slut där – den hemlösa kvinnan får också en ny look med hjälp av smink. Efter att ha rengjorts kan hon sminkas, och får då en varm ögonlook som framhäver hennes mörka ögon.

Det hela toppas med att kvinnan också får en helt ny outfit, och får känna sig som sig själv igen. Den otroliga förvandlingen berör både den hemlösa kvinnan, frisören Cheyun och alla som bevittnar det. Hon är märkbart rörd över att ha fått ett utseende hon trivs med.

Så gör du en messy bun – hårexperten Corinne Henriksson visar
0:48

Efter reklamen: Så gör du en messy bun – hårexperten Corinne Henriksson visar

(0:48)

Slå på ljud
Mest läst