Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Hennes tvillingar föddes med olika hudfärg – mammans budskap

15 aug, 2022 
AvAino Oxblod
FotografInstagram.
Efter åtta år av kamp lyckades Judith Nwokocha bli gravid, och fick veta att hon väntade tvillingar.
Men vid förlossningen fick hon en chock – när hon insåg att hennes barn hade helt olika hudfärg.
– Första gången jag såg henne undrade jag om sköterskan gav mig mitt barn eller någon annans, säger Judith.
Annons
10 modeller som visar att annorlunda är vackertBrand logo
10 modeller som visar att annorlunda är vackert

Judith Nwokocha ville så gärna bli mamma, men vägen dit var inte enkel. Först efter åtta år av kamp och med hjälp av IVF-behandling lyckades Judith bli gravid. När hon under ultraljudet sedan fick veta att hon väntade tvillingar blev hon överlycklig.

Under graviditeten fick Judith dock veta att ett av barnen inte växte lika bra som det andra, och att det fanns risker för att den bebisen skulle födas med Downs syndrom. I vecka 37 sattes Judiths förlossning igång, och barnen förlöstes med hjälp av kejsarsnitt. Då möttes både Judith, hennes make och läkarna av en stor överraskning. Trots att både Judith och maken är mörkhyade, så var den ena bebisen ljushyad.

– Första gången jag såg henne undrade jag om sköterskan gav mig mitt barn eller någon annans. Jag väntade i några sekunder för att se om någon skulle säga att de hade blandat ihop dem, men allt jag fick höra från sköterskan var hur vacker hon var, berättar Judith Nwokocha.

Annons

Föddes som albino

Medan sonen Kamsi vägde omkring tre kilo och hade liknande mörk hy som sina föräldrar, var dottern Kachi bara 1,5 kilo tung föd födseln, och dessutom vit i hyn. Kachi föddes nämligen med albinism, en diagnos som gör att hon inte kan bilda något melanin, ämnet som påverkar hudfärgen. På grund av albinismen har Kachi också haft nedsatt syn sedan födseln.

– Jag älskade min prinsessa som vilket mamma som helst älskar sin bebis, men jag var orolig över hennes diagnos, säger Judith till Love what matters.

För mamma Judith var den stora oron hur hennes dotter skulle komma att behandlas av sin omgivning, och sorgen gjorde att hon och maken gick i terapi under en period.

– Jag avundades andra svarta barn och tänkte ”varför jag? Varför var det jag som fick en bebis med albinism? Hur kunde jag få svartvita tvillingar?”, berättar hon ärligt.

Hyllar skönheten i albinism

Men med hjälp av terapin kunde Judith vända sin oro och sorg, och börja uppskatta sina barn och hur unika de är.

Annons

– Jag började se skönheten i hennes tillstånd. Jag började beundra hennes gyllene hår, henne bruna ögon, hennes rosa läppar och allt med henne. Jag upptäckte hur andra tyckte hon var vacker när jag tog med henne ut. Folk beundrade henne mycket, och hon var vanligtvis den som fick all uppmärksamhet.

Precis som många tvillingar har de två syskonen ett unikt och nära band, och att de inte har samma hudfärg hindrar inte dem från att älska varandra.

– Albinism har kanske sina utmaningar men jag lär henne att vara stark och att klara av vad som än kommer hennes väg. Jag visar skönheten med albinism hela tiden genom att ta bilder på henne och hennes tvillingbror. Jag är inte säker på om hon vet hur unik hon är än, men förr eller senare kommer hon veta och det är mitt ansvar att lära henne att älska sig själv oavsett vad.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons