Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Hjältemodiga katten räddade livet på hennes dotter

04 apr, 2022 
När Janine DeMartini bestämde sig för att ta in fosterkatten Herbie så visste hon inte vilken inverkan han skulle ha på hennes liv.
Men en natt förändrades allt – när han räddade han livet på hennes dotter.
– Han hoppade in i hennes säng och grävde i filten, så jag tog bort den från henne. Han räddade min dotter, berättar hon.
Annons
8 kändisar som älskar sina husdjur (FEMINA)Brand logo
8 kändisar som älskar sina husdjur (FEMINA)

2014 fick Janine DeMartini frågan om att ta in katten Herbie som fosterkatt i sitt hem. Herbie var en snäll och social katt, så Janine valde att ta emot honom, trots att hon precis blivit mamma för andra gången och hade minst sagt fullt upp.

Katten Herbie är en riktig hjälte.

Med två småbarn, ett hus att ta hand om och en pågående utbildning att ta sig igenom var Janine DeMartini väldigt trött om kvällarna. En specifik kväll, när Herbie nyss hade flyttat till familjen, var Janine helt slut efter en lång intensiv dag, och såg fram emot att få slockna i sängen. Men Herbie lät henne inte somna – han störde henne på ett sätt han aldrig hade gjort innan.

Annons

– Jag var uppe hela natten, jag var en ny mamma med två barn och gick i skolan, jag var så trött. Jag ville bara sova. Men Herbie hoppade upp och ner på sängen och sprang till dörren. Jag tänkte ”han är bara en katt”, men det var något i hans beteende som fick mig att känna att det inte var hans personlighet, berättar Janine i My cat from heaven på Animal Planet.

Katten räddade dotterns liv

Janine bestämde sig för att lyssna på sina instinkter, och följde med Herbie ut ur sitt sovrum, och in till barnkammaren där hennes dotter Isabella låg och sov i sin spjälsäng. Där visade det sig att bebisen råkat få en filt över huvudet och nu hade svårt att andas – något Herbie upptäckt och velat uppmärksamma Janine på.

– Hon gjorde kvävda ljud som om hon inte kunde andas. Han hoppade in i hennes säng och grävde i filten, så jag tog bort den från henne. Han räddade min dotter, säger hon i programmet och gråter.

Efter Herbies fina hjälteinsats var han en självklar familjemedlem i DeMartini-hemmet, och adopterades av Janine och hennes två barn.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons