Trendar: InredningMat och dryckResor

Svaren på de mest ställda frågorna på internet

03 feb, 2022 
AvAino Oxblod
FotografPExels/TT.
Varför är brandbilar röda, och är katter rädda för gurka?
När vi undrar saker nu för tiden så vänder vi oss till internet, och faktum är att väldigt många människor undrar samma sak.
Här är några av de mest googlade frågorna – och svaren på dem!
Annons
TV: Svaren på de mest ställda frågorna på internetBrand logo
TV: Svaren på de mest ställda frågorna på internet

Varför älskar katter handfat?

Många kattägare har nog ställt sig den är frågan minst en gång i sitt liv, när deras husdjur lagt sig till rätta i handfatet i badrummet. Och många undrar så mycket att de väljer att googla för att hitta ett svar. Anledningarna bakom det vanliga kattbeteendet verkar vara flerfaldiga. Om katten är varm är porslinshandfatet ofta en sval plats, eller så är katten törstig. Att katter känner sig trygga i små utrymmen som är en bit upp i luften kan också spela in.

Varför är himlen blå?

Det har faktiskt inget att göra med reflektioner från vatten. Faktum är att blått ljus sprider sig lättare än andra färger, då ljusvågorna är kortare. När vitt ljus letar sig in genom atmosfären gör luftmolekylerna att det blå ljuset sprider sig och ger intrycket av en blå himmel.

Annons

Därför spinner katter

Att spinna är ett sätt för katten att kommunicera, speciellt mellan kattunge och kattmamma. Men en spinnande katt behöver inte alltid vara en nöjd katt – vibrationerna kan också orsakas av nervositet, rädsla eller stress. Spinnandet kan också vara ett sätt att få uppmärksamhet, för att vi exempelvis ska mata dem snabbare.

”Varför ska vi anställa dig?”

En fråga som många av oss någon gång har hört på en anställningsintervju, men vad ska man egentligen svara? Det finns inget universellt bra svar, men det finns saker som kan vara bra att inte svara på frågan. Undvik att hylla dig själv för mycket, men försök hitta egenskaper som särskiljer dig från andra. Det rekommenderas att fokusera på ditt kreativa tänkande och fördelarna du kan ta med till företaget.

Varför är det skottår vart fjärde år?

Den 29:e februari är ett datum som bara dyker upp i kalendern vart fjärde år, när det är skottår. Men hur kommer det sig? Det har att göra med att varje är inte är exakt 365 dagar långt, utan 365 dagar och några timmar. Under fyra års tid ackumuleras tillräckligt många timmar för att det ska bli en extra dag, och på så sätt hålla årsräkningen konsekvent.

Annons

Varför är katter rädda för gurka?

Det finns inget riktigt bra svar på den här frågan, och det är inte heller något som stämmer på alla katter. Men några möjliga anledningar är att katterna skräms av den främmande doften om de inte är vana vid den, eller att de tycker att den avlånga formen påminner om en orm. Andra menar att katter inte är rädda för gurka om man inte smyger fram den bakom deras rygg.

Varför är brandbilar röda?

Förr i världen var vanliga bilar ofta svarta i färgen, och för att brandbilarna skulle sticka ut och märkas målades de röda istället. På så sätt kunde alla se dem lätt och akta på sig. En annan förklaring är att det var obetalda volontärer som jobbade på brandstationer förr och att de därför valde den billigaste färgen, som då var rött.

Källa: Brightside.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons