Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Hon blev USA:s äldsta tvillingmamma vid 59

24 okt, 2022 
AvAino Oxblod
FotografYoutube,
59 år gammal föder Lauren Cohen tvillingar, och blir den äldsta kvinnan att få tvillingar i USA.
Händelsen blev en världsnyhet 2006 – men gjorde också att Laurens äldsta dotter valde att bryta helt med sin mamma.
– Jag känner mig inte som en rekordhållare, sa Lauren 2006.
Annons
Naomi Campbell har blivit mamma – som 50-åringBrand logo
Naomi Campbell  har blivit mamma – som 50-åring

Det var 2006 som nyheten kablades ut i USA – snart 60-åriga Lauren Cohen hade lyckats föda tvillingar, och blev därmed landets allra äldsta tvillingmamma någonsin.

Vägen till att bli mamma till tvillingar vid så hög ålder började fyra år tidigare, när den då 55-åriga Lauren Cohen träffade 20 år yngre Frank Garcia på en dansklass. De två fann varandra snabbt och blev ett par.

Lauren och Frank fann varandra på dansskola.

– Jag trodde aldrig att han skulle vara intresserad av en så mycket äldre kvinna. Han var en bra dansare så jag frågade om han ville dansa en kväll, och han sa ja, har Lauren berättat om deras möte.

Annons

Paret gifte sig i juli 2002, och redan från början visste de att de ville skaffa barn tillsammans. Lauren hade redan en vuxen dotter, men visste att hennes make skulle vilja bli pappa också. Därför vände de sig till läkarna, och började ta hjälp av provrörsbefruktning. I december 2004 lyckade hon föda parets första dotter, Raquel, med hjälp av IVF.

Blev USA:s äldsta att föda tvillingar

Mindre än ett år efter dotterns födsel kom nästa lyckobesked – Lauren var gravid igen, och där här gången hade hon tvillingar i magen. När hon den 22 maj 2006 födde barnen, kort före sin 60-årsdag, var hon alltså de äldsta att föda tvillingar i USA.

– Jag känner mig inte som en rekordhållare. Förutom att jag har ledgångsreumatism är jag i väldigt bra form, sa hon till People 2006.

För att hålla sig i form och leva länge för sina barns skull började Lauren också bli extra noggrann med sin hälsa. I en intervju med The Mirror 2011 berättade Lauren att hon tar närmare 100 piller med olika kosttillskott varje dag, och dessutom gör pilates och yoga.

Annons

– Jag gör vad som helst för att leva så länge jag kan. Jag har som mål att se dem ta examen från college. Jag måste hålla i i 17 år, tills jag är 81 år, sa hon.

Men samtidigt som Lauren gjort allt hon kunnat för sina yngsta barn, så har hennes relation med äldsta dottern förstörts av rekordet. “Jag äcklas av hennes beslut”, ska dottern Ren ha sagt om sin mamma.

Just äldre mammor föder faktiskt oftare tvillingar. Enligt uppgifter från SCB har mammor som är 40 år eller äldre fött flest tvillingar de senaste 70 åren.

Lauren med sina tre yngsta barn.

– Tvillingfödslar var större bland äldre mammor än bland yngre, säger Vitor Miranda, demograf på SCB.

Annons