Trendar: NostalgiI rampljusetBUP-upproretLivsstilLivsberättelserMitt liv

Hon fick hjälp på förlossningen – på fjärde dejten

23 feb, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTiktok.
Alyssa Hodges åkte in till förlossningen för att föda sitt barn – och med sig hade hon mannen som hon var på sin fjärde dejt med.
Nu delar hon sin otroliga berättelse, som får tusentals att reagera.
– När jag ser tillbaka, så vet jag att det var det bästa beslutet någonsin, säger Alyssa i videon.
Annons
6 saker föräldrar gör – som tonårsbarnen hatarBrand logo
6 saker föräldrar gör – som tonårsbarnen hatar

Alla förlossningar är speciella och ett av livets största ögonblick för kvinnorna som föder sina barn – men vissa har mer unika förlossningsberättelser än andra. Alyssa Hodges, 20, från Australien delar nu med sig av hur det gick till när hon födde sonen Ollie, och den speciella berättelsen har setts av 1,3 miljoner människor och fått tusentals kommentarer på Tiktok.

Som gravid hade Alyssa Hodges börjat dejta Max Silvy, 25, och de hade hunnit gå på tre dejter tillsammans. När Alyssa skulle hämta Max på flygplatsen för en fjärde dejt så gick hennes vatten – och det var istället dags för förlossning. Max åkte hem och packade upp, och mötte sedan upp för den fjärde dejten på sjukhusets förlossningsavdelning.

Annons

– Jag var nervös för jag var ensam, och ja, jag ville ha honom som stöd, men tänk om vi skulle sluta dejta inom en vecka? Vi hade bara gått på ett par dejter och kände inte varandra särskilt bra. Vid det laget så visste inte hans föräldrar ens om mig.

Stannade kvar på sjukhuset

Men det skulle komma att dröja innan sonen Ollie var ute. Istället fick Alyssa pendla mellan sjukhuset och sitt hem i flera dagar, och stöttades hela tiden av Max.

– Jag fick sammandragningar under de dagarna, och Max var med mig hela tiden. Själva förlossningen var ungefär sju timmar, berättar hon på Tiktok.

På sjukhuset trodde personalen att Max var pappan till barnet som skulle födas – och att han spelade med i det för att kunna vara med vid förlossningen. Efter att ha fötts fick Ollie tillbringa lite tid på sjukhuset, och Max tog ledigt från jobbet för att kunna tillbringa tid med Alyssa och hennes nya bebis.

– Vi visste båda att vi gillade varandra och hade starka känslor för varandra. Men förlossningen var en vändpunkt för vår relation. Det band oss samman. När jag ser tillbaka, så vet jag att det var det bästa beslutet någonsin, säger hon.

Paret är fortfarande tillsammans och håller just nu på att flytta ihop med varandra. Bland kommentarerna är det många som hyllar Max för hans beteende.

”Så så speciellt. Vilken otrolig man”, skriver en person.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons