Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Identiska tvillingarna födde barn – samma dag

19 maj, 2022 
AvAino Oxblod
FotografFacebook.
Identiska tvillingarna Jill Justiniani och Erin Cheplak har gjort allt tillsammans under uppväxten – och nu har de också blivit mammor ihop.
Den femte maj födde de båda varsitt barn, bara timmar emellan.
– Såklart att det skulle hända oss, säger Jill till People.
Annons
6 kändisar med okända tvillingarBrand logo
6 kändisar med okända tvillingar

Jill Justiniani, 30, och Erin Cheplak, 30, är identiska tvillingar, och har vuxit upp med att de gör allt tillsammans. Under hela barndomen och tonåren har de sovit ihop, ätit ihop och lekt ihop – föräldrarna reagerade på att de till och med hade sitt eget språk.

Nu har de tagit det ett steg längre och lyckats bli mammor ihop också. Efter att ha blivit gravida ungefär samtidigt födde de varsitt barn på samma dag och samma sjukhus. Den femte maj födde de sönerna Oliver och Silas med bara några timmars mellanrum och meter ifrån varandra.

– Det känns som det var menat att bli så. Det är lite förvånande, för vad är oddsen? Men såklart att det skulle hända oss, säger Jill Justiniani till People.

Att systrarna bestämde sig för att försöka skaffa barn med sina respektive makar ungefär samtidigt var dock ingen slump – de ville att deras barn skulle vara nära i ålder och att kusinerna skulle växa upp ihop. Men att de skulle föda samma dag var inget de hade räknat med.

Annons

Föddes samma dag

Erin Cheplak hade beräknat födelsedatum den 15 maj, men tio dagar innan gick hennes vatten, och hon insåg att hon skulle åka in och föda på sjukhuset. Efter att ha ringt sin man ringde hon sedan till systern Jill, som sa ”vi ses där”. Jill var nämligen inbokad för ett kejsarsnitt samma dag, då barnet låg på fel sätt i magen.

Medan Jill väntade på sitt kejsarsnitt var hon och maken Ian med i Erins rum, där Erin och hennes make Zach skulle välkomna sin son.

– Det var vi fyra som stöttade varandra. De fanns där för mig när jag hade starka sammandragningar, jag hade inte tagit mig igenom det utan det stödet, säger Erin till People.

När båda sönerna hade kommit till världen kom nästa överraskning – de var exakt lika långa och vägde exakt lika mycket.

– Det var bara helt fantastiskt, säger Zach Cheplak till tidningen.

Nu kommer familjerna uppfostra sina barn tillsammans – de bor nära varandra och umgås nästan varje dag.

– Vi är varandras bästa vänner och att vi vet att våra söner kommer växa upp med möjligheten till en liknande upplevelse är en stor välsignelse, säger Erin.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons