Adoption - det här gäller i Sverige
1:32

Efter reklamen: Adoption - det här gäller i Sverige

(1:32)

Slå på ljud

Den 16 maj 1998 var Azita Milanian ute på en kvällspromenad med sina hundar i närheten av sitt hem i Pasadena i Kalifornien, och visste inte att hon snart skulle komma att rädda livet på en liten bebis.

Mitt under promenaden stannade en av hennes hundar plötsligt till och började gräva vid stigen. Azita förstod inte varför och gick fram för att se vad hunden höll på med – och fick världens chock när hon upptäckte vad hunden hade upptäckt. Två så bebisfötter stack upp ur jorden. Precis när hon såg dem började den nedgrävda bebisen skrika.

98-årige mannen går en mil varje dag – för att pussa sin sjuka fru

Hon grävde snabbt upp bebisen, och insåg att det var en liten pojke i en handduk som lämnats att dö i skogen.

– Han tog tag i min handled och slutade gråta. Det var väldigt känslosamt. Vilken sjuk människa skulle göra något sådant? Han hade fortfarande navelsträngen hängande från magen, har Azita berättat om den fruktansvärda kvällen.

Azita hittade bebisen 1998.

Azita skyndade till sjukhuset med bebisen, där han lades in för intensivvård. Den nyfödda bebisen av nedkyld med överlevde, trots sin minst sagt tuffa start i livet. Sjukhuset började leta efter den riktiga mamman och gick till och med ut med en belöning om familjen trädde fram, men utan framgång. Polisens teori var att det var en minderårig flicka som blivit gravid och fött barnet, och sedan drabbats av panik.

Återförenades efter alla år

Även om Azita funderade på att adoptera den lilla pojken så tyckte hon att fallet hade fått för mycket uppmärksamhet för att han skulle må bra i hennes omvårdnad. När han adopterades av en annan familj förlorade Azita kontakten med bebisen.

– Jag hoppades att han skulle hitta mig, på samma sätt som vi fann varandra den där dagen.

Bästa vännerna gavs två procents chans att överleva – tog studenten ihop

Pojken, som växte upp med namnet Matthew Whitaker, visste inte om att han var adopterad förrän vid 17 års ålder. Då fick han för första gången höra talas om kvinnan som räddat hans liv. En radiostation hittade Azita åt honom när han hade fyllt 20 år, och kunde arrangera ett möte mellan de två.

Azita och Matthew kunde återförenas.

För Azita var det en stor lättnad att se att Matthew haft en fin uppväxt.

– Jag är här idag. Jag har levt ett jättebra liv, jag adopterades av en jättebra familj. Jag skulle inte kunna be om något mer av mina föräldrar, sa Matthew när han och Azita återförenades efter alla år.

Källa: Uplifting today.

Mest läst