Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Flickan mobbades för sitt utseende – 20 år senare ger hon svar på tal

11 aug, 2023 
AvAino Oxblod
FotografYoutube.
Pooja Ganatra.
Under hela sin uppväxt mobbades Pooja Ganatra för sitt utseende hemma i Mumbai.
Nu är hon vuxen – och slår tillbaka mot mobbarna efter 20 år.
”Jag är stolt över att kunna stå upp för mig själv och inte låta andra dra ner mig”, skriver hon nu.
Annons
5 saker som får dig att må dåligt på jobbetBrand logo
5 saker som får dig att må dåligt på jobbet

När Pooja Ganatra föddes i Mumbai visste hennes föräldrar först inte riktigt hur de skulle reagera. Hennes föräldrar är båda av indisk härkomst och har mörkt hår och mörka ögon – men deras dotter föddes med rött hår, gröna ögon och fräknar. Föräldrarna kunde inte förstå varför deras dotter inte såg ut som dem, men bestämde sig snabbt för att det inte spelade någon roll.

Pooja Ganatra som barn.
Pooja Ganatra ser inte ut som resten av sin familj.

Men när Pooja började i skolan möttes hon av en annan attityd. Barnen tyckte inte om att hon såg annorlunda ut, och mobbade henne för hennes röda hår och fräknar. Mobbingen gjorde att flickan fick dålig självkänsla och inte tyckte om sitt utseende..

Annons

Det skulle dröja tills Pooja Ganatra blev äldre innan allt förändrades för henne. När hon började resa ut i världen insåg hon att det inte var något fel på hennes utseende – i andra länder fick hon snarare komplimanger för sin vackra hårfärg och ögonfärg.

Flickans meddelande till sina mobbare

I ett inlägg på Facebook-sidan Humans om Bombay skriver hon om insikten att hon är vacker – trots att hon hela sin uppväxt fick höra det motsatta.

Pooja Ganatra i dag.
I dag trivs Pooja med sitt utseende.

”Småningom började jag inse att jag var en gåva som inte såg ut som alla andra. Ingen skulle någonsin kunna glömma mig”, skriver Pooja Ganatra på Facebooksidan.

Hon fortsätter:

Annons

”Jag är stolt över att kunna stå upp för mig själv och inte låta andra dra ner mig. Jag älskar mig själv och skrattar alltid så mycket jag kan åt de som stirrar. Jag bryr mig inte längre om människor som dömer mig för mitt utseende. Att älska mig själv är nog, och jag har inte tid att spendera på dem”.

Annons