0:56

Efter reklamen: 8 andra graviditeter som broke the internet à la Rihanna

(0:56)

Slå på ljud

Ashley Ness, 35 från Massachussetts, hade börjat ställa in sig på att hon skulle vara enbarnsmamma. När hon träffade pojkvännen Val hade hon dottern Chanel från en tidigare relation, och han hade tre barn från tidigare relationer. Paret började försöka skaffa barn tillsammans, men när Ashley drabbades av missfall efter missfall började hon tänka att det inte skulle bli fler barn för henne.

– Jag liksom accepterade att jag var välsignad med ett barn, och tog mig an pojkarna som om de vore mina egna. Jag tänkte ”mitt liv är komplett”, och trodde inte att jag någonsin skulle skaffa ett till barn, säger hon till People.

Tonåringen går upp tidigare innan skolan – för att hjälpa äldre grannar

Men där trodde hon fel. När hon gick till läkaren för att förnya sitt preventivmedel fick hon veta att hon var gravid – men det skulle dröja två veckor till innan det kom fram exakt hur gravid hon var.

När Ashley kom in för ett vanligt ultraljud märkte hon på barnmorskan att något inte var som det skulle. Efter att ha lämnat rummet ett tag kom barnmorskan tillbaka med ett riktigt oväntat besked.

– Så hon startar upp ultraljudet igen, och säger: ”Gumman, de är faktiskt fyra bebisar där inne”, berättar Ashley Ness för People.

En på tio miljoner

De fyra barnen skulle visa sig vara två tvillingpar, något som bara sker en gång på tio miljoner. Att det dessutom sker på naturlig väg utan IVF-behandling eller provrörsbefruktning är extra ovanligt. Läkaren Ahmet Baschat på välrenommerade sjukhuset Johns Hopkins menar att han aldrig har hört talas om en liknande graviditet under sina 30 år som läkare.

– Om hon har sån här tur och skulle spela på lotteriet, så skulle hon bli väldigt rik, säger han.

I slutet av juli föddes de två flickorna och två pojkarna i vecka 28, och kommer tillbringa de kommande åtta veckorna på sjukhus innan de får åka hem. Enligt Ashley mår både hon och barnen bra.

Dylan gör historia – först med Downs syndrom att ta examen på sin skola

– Bebisarna bestämde sig för att komma till världen tidigare än förväntat. Jag mår fantastiskt, säger hon till People.