Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Kärleksparet återförenas efter 75 år ifrån varandra

25 nov, 2021 
AvAino Oxblod
FotografBBC.
De träffades under andra världskriget – efter 75 år isär kunde amerikanska veteranen KT Robbins och franska Jeannine Pierson återförenas.
Under alla år har Robbins sparat bilden på sin kärlek, och när han återvände till Frankrike använde han den för att hitta henne, skriver Daily Mail.
Annons
8 kungliga kärlekshistorier – så träffades de och blev käraBrand logo
8 kungliga kärlekshistorier – så träffades de och blev kära

Det var mitt under brinnande andra världskriget, och den unga amerikanska soldaten KT Robbins var stationerad i en småstad i Frankrike. Där träffade han den då 18-åriga fransyskan Jeannine Pierson, som bodde i staden.

De två föll snabbt för varandra, men efter två månader av intensiv kärlekslycka fick Robbins veta att hans förband snabbt skulle lämna staden för att bege sig till fronten och slåss mot tyskarna. Det blev sista gången de två träffades på 75 år.

Jeannine Pierson slutade inte hoppas att hennes kärlek skulle återvända efter krigets slut. Hon började lära sig engelska för att kunna kommunicera med honom. Men när kriget tog slut åkte KT Robbins tillbaka med trupperna hem till USA, där han träffade sin fru Lillian. De två gifte sig och drev under många år en järnhandel i Mississippi. 2015 gick Lillian bort, 92 år gammal.

Annons

Även Jeannine hittade kärleken på nytt. 1949 gifte hon sig, och blev med åren mamma till fem barn. Men under alla år har både Robbins och Pierson inte kunnat släppa sin krigsromans.

Återförenades efter alla år

2019 skulle KT Robbins återvända till Frankrike för första gången på 75 år, för att fira jubileet av D-dagen. Han valde då att packa med sig den enda bilden han hade på sin ungdomskärlek, och tog hjälp av franska journalister för att återvända till staden han träffat Jeannine i.

97-åringen var säker på att Jeannine Pierson hade gått bort – och blev därför mäkta förvånad över att journalisterna hittade henne och berättade att hon var en i allra högsta grad levande 92-åring. De två styrde upp ett möte, och det blev ett känslosamt möte mellan de två kärlekarna.

– Jag älskade dig alltid. Du lämnade aldrig mitt hjärta, sa Robbins till Pierson, skriver Daily Mail.

Kommunikationen mellan amerikanen och fransyskan var inte helt lätt, men budskapet om kärlek gick åtminstone fram.

– Jag tänkte alltid på honom, och undrade om han kanske skulle komma tillbaka. Jag önskar att han hade kommit tillbaka.

The Storytellers – Lyssna med LouiseBrand logo
The Storytellers – Lyssna med Louise
Annons