Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Katten lämnades in på hem – var för kelig

15 feb, 2023 
AvAino Oxblod
FotografFacebook.
Hemlösa katten Bruno trodde att han hade hittat sitt nya hem, men lämnades tillbaka till katthemmet efter bara en vecka – för att han var för kelig.
Nu har Bruno fått en ny matte och husse som älskar honom, och uppskattar kattens tillgivenhet.
– När vi hämtade honom kröp han upp vid min hals, berättar matten Catherine.
Annons
Mest populära namnen på katter och hundar 2022Brand logo
Mest populära namnen på katter och hundar 2022

Kan en katt gosa för mycket? Det tyckte tydligen den familj som först adopterade katten Bruno i amerikanska delstaten New Jersey. De hämtade upp den tidigare herrelösa katten från ett katthem, men efter bara en vecka valde de att lämna tillbaka katten – för att han var för kelig.

Det delade Montville Animal Shelter med sig av i en post på Facebook som väckte mycket uppmärksamhet.

”Tråkiga nyheter, Bruno är tillbaka efter bara en vecka! Familjen hade aldrig haft en katt förut och sa att han var för tillgiven, alltid ville sitta i deras knän, följa med dem runt, och buffade med huvudet för att få pussar och bli klappad. Han var också för lekfull och fick hyperaktiva perioder på kvällen”, skrev djurhemmet där Bruno lämnades in.

Annons

Inlägget på Facebook, med fina bilder på den ljusbruna katten, gjorde att många hörde av sig om att adoptera Bruno – så pass många att djurhemmet tvingades stänga den öppna ansökningen.

Adopterades av ny familj

Paret som till slut fick hem Bruno var Catherine och Andrew, som upptäckte inlägget kort efter att det hade publicerats, och innan posten blev viral.

– Några timmar senare skickade Catherine en skärmbild till mig på inlägget som hade delats tusen gånger, och var stressad. ”Tänk om vi inte får honom? Tänk om han blir för känd?”, berättar Andrew för sajten NorthJersey.com.

Men de behövde alltså inte oroa sig – snart kunde paret hämta upp sin nya familjemedlem. När Andrew och Catherine kom till katthemmet för att hämta upp Bruno visade han snabbt upp den kelighet som den första familjen inte hade tyckt om.

– När vi hämtade honom kröp han upp vid min hals. Jag tror han längtade efter att lämna djurhemmet och bli hållen, berättar matten Catherine.

Brunos öde hade en positiv effekt på andra herrelösa katter i New Jersey – så många hoppades få adoptera Bruno att nästan alla katter på Montville Animal Shelter blev adopterade efter hans virala inlägg.

Annons