Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

15-åriga katten får kärlek och ett hem för första gången

27 sep, 2022 
AvAino Oxblod
FotografFacebook.
Katten Barnaby hade levt ett hårt liv utan hem som gatukatt, när han 15 år gammal togs in på ett katthem.
Efter att ha adopterats av en veterinär och hans fru visade Barnaby sitt sanna jag – och kattens reaktion på ett kärleksfullt hem är underbar.
– Att hålla honom frisk och glad är vårt mål, och att se till att resten av hans liv blir glatt, säger ägaren Clare Sheehan.
Annons
Video: 8 kändisar som älskar sina husdjurBrand logo
Video: 8 kändisar som älskar sina husdjur

Det var 2017 som en hemlös katt hittades på gatorna i amerikanska delstaten New Jersey, och blev omhändertagen av Voorhees djurhem. Men ingen hade kunnat räkna med hur kärleksfull den herrelösa katten skulle visa sig vara.

Den sköldpaddsfärgade katten fick namnet Barnaby, och alla som träffade honom föll genast pladask för den snälla lilla katten. Djurhemmet lade ut ett inlägg om Barnaby på sociala medier där de vädjade om att han skulle få komma till ett hem där han kunde få lika mycket kärlek som han gav.

”Den här supertillgivna varlesen borde inte tillbringa ålderns höst på ett katthem”, skrev de.

Det var då veterinären Ed Sheehan och hans fru Clare Sheehan, som äger en veterinärklinik tillsammans, fick upp ögonen för den lilla katten. De bestämde sig för att adoptera katten, för att samtidigt kunna ge honom den vård han behövde för att få några sista lyckliga år.

Annons

Flyttade in direkt

När Barnaby kom till veterinärkliniken för en undersökning dröjde det inte många sekunder innan han gjort sig som hemma.

– När vi moppade golvet följde han efter för att se så vi inte missade någon fläck, och på kvällen sitter han i mitt knä för att se till att jag räknat ordentligt, sa anställda Rachel på kliniken till sajten Lovemeow.

Barnaby fick antibiotika och började lägga på sig vikt efter sitt tuffa liv på gatan.

– Han älskar sin specialmat för seniorer, och tycker om att bli borstad regelbundet. Han tar också sin antibiotika duktigt utan att klaga.

Barnaby blev snabbt en självklar del av kliniken och Sheehan-familjen, och alla engagerade sig för att han ska må så bra som möjligt.

– Att hålla honom frisk och glad är vårt mål, och att se till att resten av hans liv blir glatt. Vem vet vilka utmaningar han gått igenom, men nu kommer hans veterinärpappa och jag och resten av familjen på Vet tech ta hand om och älska honom, sa Clare Sheehan till sajten.

Se också: Så kan du göra skillnad - och må bättre på kuppenBrand logo
Se också: Så kan du göra skillnad - och må bättre på kuppen
Annons