Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

Hon tar hand om hjärnskadade ex-maken – med sin nya man

21 nov, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTiktok.
Kristen och Brandon före och efter bilolyckan.
När Kristen och Brandon hade varit gifta i två år skadades Brandon svårt i en bilolycka, och blev permanent hjärnskadad.
Nu tar Kristen hand om Brandon – tillsammans med sin nya make James.
– Jag bestämde mig för att jag skulle ta hand om Brandon så länge han lever, säger Kristen till My positive outlook.
Annons
Så kan du göra skillnad - och må bättre på kuppenBrand logo
Så kan du göra skillnad - och må bättre på kuppen

Brandon och Kristen hade varit tillsammans sedan gymnasiet, och när de gifte sig var de övertygade om att de skulle tillbringa resten av livet tillsammans. Och så skulle det också bli – men inte på sättet de hade tänkt.

Två år in i äktenskapet var Brandon med om en allvarlig bilolycka, när en lastbil körde in i hans bil, och han blev så skadad att Kristen och hans anhöriga inte visste om han skulle klara sig. Efter att ha legat i koma i två månader stod det klart att han aldrig skulle bli sig själv igen – den då 23-åriga Brandon hade fått permanenta hjärnskador av olyckan.

Annons
Kristen och Brandon.

På grund av sina skador behövde Brandon sitta i rullstol och få hjälp dygnet runt. För Kristen var det en stor sorg att inse att mannen hon gift sig med förändrats för alltid.

– Varje morgon vaknade jag och slogs av ett tåg av sorg. Han var min själsfrände, min bästa vän, säger hon i en intervju med My positive outlook.

Skilde sig från maken efter olyckan

Kristen tog efter ett tag det uppslitande beslutet att begära ut skilsmässa, men bestämde sig samtidigt för att ta hand om ex-maken. Efter att ha funderat och bett insåg hon att det var hon som skulle ombesörja Brandon för resten av hans liv, och skrev i stället på papper för att bli hans förmyndare.

Annons

I dag är Kristen gift med en ny man, James Armstrong, och de har tre barn tillsammans. Brandon bor på ett vårdhem, men är hemma hos Kristen och James minst en gång i veckan, och är en självklar del av deras familj.

– Vi tar Brandon till huset varje vecka och går ut och äter på restaurang. Det är fint att se hur mycket min familj har accepterat Brandon som en del av sin familj, säger Kristen.

@followmetothemouse

A little peak into our day with our less than conventional family. 💚 When my kids tell people who is in our family they always include Brandon. So grateful I get to call him family until I’m old and grey (welp those greys are popping up quickly these days lol). #family #chosenfamily #chosenfamily💚 #ambiguousloss #tbi #tbifamily #tbicaregiver #tbisurvivor #kindhumansmakehumankind #raisingkindhumans

♬ som original - Vanessa Guedert

För Kristen betyder det mycket att nya maken James förstår hur viktig Brandon är för henne, och att han gör allt för att hjälpa till.

Annons

– James hjälper till med vad han kan. Han klagar aldrig och är aldrig obekväm. Det tycker jag är stort. En del av det Brandon säger är lite knasigt, och han kan inte gå på toa själv. Men inget av det stör James, säger Kristen, och menar att även deras barn är förtjusta i ”farbror Brandon”.

Nya maken: Brandon är som ett av våra barn

Den unika familjen delar med sig av sitt liv på en Tiktok-kanal med över 100 000 följare, och hyllas för kärleken de visar varandra.

James matar Brandon.

– Han är en av våra familjemedlemmar. Han är som ett av våra barn, vi älskar honom lika mycket. Han är en central del av vår familj, av våra liv, säger James.

Annons