Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Paret adopterade en dotter – då blev frun gravid med trillingar

24 okt, 2023 
AvAino Oxblod
FotografInstagram.
Paret adopterade.
Paret Zac och Brittney Wolfe hade försökt få barn i flera år utan framgång, och bestämde sig för att adoptera en liten flicka.
Men precis när de bestämt sig för adoptionen kom ett minst sagt oväntat besked – Brittney var gravid, och väntade trillingar.
”Vi hade båda alltid drömt om en stor familj”, säger paret.
Annons
Carina Berg om IVF-försöken och kampen för att få barnBrand logo
Carina Berg om IVF-försöken och kampen för att få barn

Gifta paret Zac och Brittney Wolfe från Pennsylvania har gått igenom mycket tillsammans. 2011 var de båda med i en svår bilolycka tillsammans, som gjorde att Zac fick en ryggmärgsskada och blev rullstolsburen. Den traumatiska händelsen gjorde att de två gick från vänner till livspartners, och två år senare förlovade de sig.

När paret hade köpt ett gemensamt hus och gift sig bestämde de sig för att försöka skaffa barn – något som inte gick så enkelt som de hade hoppats.

Annons

– Efter ett år av försök utan framgång så bestämde vi oss för att söka läkarhjälp för att se om någon av oss hade några problem. Vi var nervösa på grund av min skada, och var osäkra om vi skulle kunna få barn naturligt, säger Zac.

Paret fick veta att alla tester såg bra ut, men kunde ändå inte få barn. Under de kommande fem åren la de över 100 000 dollar på IVF-behandlingar utan att Brittney kunde bli gravid. Till slut bestämde de sig för att skaffa barn på annat håll i stället.

”Vi hade båda alltid drömt om en stor familj och infertiliteten fick oss att inse att det inte handlar om hur vi blir föräldrar, det handlar om föräldraskapet i sig och det styrde in oss på adoption som vårt sätt att få bli föräldrar”, har paret skrivit på sin hemsida.

Adopterade en dotter

De fick genom bekanta kontakt med en gravid kvinna som ville adoptera bort sitt barn, och var extatiska över att få bli föräldrar till en liten flicka.

Annons

”Hon är en sådan sötnos och stal våra hjärtan från sekunden hon föddes”, skrev paret efter dotterns födelse den 27 juli.

Men samtidigt som de hade bestämt sig för att adoptera Charlie Ann så hände något oväntat – Brittney lyckades bli gravid. Med hjälp av frusna embryon väntade hon plötsligt trillingar, samtidigt som hon var nybliven mamma åt en liten bebis. Från att ha kämpat i många år med att få barn skulle paret nu alltså ha fyra bebisar samtidigt.

Annons

– Som vi har gjort de senaste 12 åren så anpassar man sig, och tar sig igenom alla utmaningar. Om det finns vilja, så finns det ett sätt att göra det på, säger Zac om familjesituationen.

Källa: People.

Annons