Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Kvinnan gifter sig med sin stora kärlek – 42 år efter att mamman stoppade

15 feb, 2023 
AvAino Oxblod
FotografYoutube.
När Jeanne och Stephen träffades 1971 var det kärlek vid första ögonkastet – men eftersom de hade olika hudfärg satte Jeannes mamma stopp för relationen.
Nu har paret kunnat gifta sig till slut – efter 42 år.
– Han var min första kärlek. Han var min stora kärlek, säger Jeanne.
Annons
Se saker lyckliga par gör på helgerna – för att få relationen att hållaBrand logo
Se saker lyckliga par gör på helgerna – för att få relationen att hålla

När Jeanne och Stephen Watts först träffades på Loyola-universitetet i Chicago gick hon första året, och han sista. De två fattade snabbt tycke för varandra, men eftersom Stephen är svart och Jeanne vit, och det var 1971 i USA, så var relationen långt ifrån okomplicerad.

– Han var min första kärlek. Han var min stora kärlek, har Jeanne Watts sagt.

Jeannes mamma gick i taket när hon fick höra att hennes dotter var kär i en svart man.

– Hon blev helt skogstokig. Hon ville inte att relationen skulle finnas alls, säger Jeanne.

Annons
Stephen och Jeanne träffades på universitetet 1971.

Jeanne och Stephen höll därför relationen hemlig, och var tillsammans i flera år. Men när Jeanne hade utbildat sig till sjuksköterska och fått ett jobb som krävde att hon pendlade blev det svårt för paret att få ihop sina liv. Samtidigt kände Jeanne pressen från familjen.

– Jag var helt överväldigad av allt. Familjeproblemet hängde alltid över mig, för det hade förstört relationen mellan mig och min mamma för alltid. Hon var alltid min mamma och jag älskade henne, men det påverkade vår relation för resten av mitt liv.

Annons

När Stephen började prata om att de skulle gifta sig vågade Jeanne inte ta steget – hon ville inte förlora hela sin familj. Något som gjorde att relationen tog slut och Jeanne och Stephen tappade kontakten.

– Jag ångrade det då, jag ångrade sättet jag gjorde det på, men jag gjorde det, säger Jeanne till People.

Jeanne ångrade att hon lyssnade på sin familj.

Hittade varandra efter fyra decennier

De kommande fyra decennierna skulle Stephen och Jeanne leva vitt skilda liv, och hade ingen kontakt. När det blev 2021 hade Jeanne skilt sig från sin exman, och hennes mamma fanns inte längre i livet. Hon började då leta efter Stephen igen, men lyckades inte hitta honom på sociala medier. Till slut fick hon tag i hans syskonbarn, och fick veta att Stephen hade flyttat till äldreboende.

Annons

Efter att ha försökt få kontakt med honom via telefon och brev utan framgång valde Jeanne att resa till Chicago för att träffa honom.

– Jag behövde veta om han mådde bra. Var han gift? Kunde han förlåta mig?

När Jeanne kom in i rummet lös det upp i Stephens blick – han sa hennes namn och började gråta. Det dröjde därefter inte länge innan paret flyttade ihop, och i oktober 2022 gifte de sig – 42 år efter att Jeannes mamma förbjudit deras kärlek.

– Vi kan ägna resten av våra liv åt att göra planer. Jag var glad över att få ta hans efternamn. Jag har velat göra det väldigt länge.

Stephen och Jeanne Watts är nu gifta.
Annons