Trendar: NostalgiI rampljusetResorMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt livÅrets Feminista

Kvinnans brev till läkaren efter orden om dottern med Downs syndrom

02 maj, 2022 
AvAino Oxblod
FotografFacebook.
När Courtney Baker var gravid fick hon veta att dottern i magen hade Downs syndrom.
Läkaren tyckte att Courtney skulle göra abort efter beskedet – och pressade henne trots att hon sa nej.
Nu skriver hon ett öppet brev till läkaren, och hyllas för sina fina ord.
Annons
Här är kändisarna som skaffat barn på egen handBrand logo
Här är kändisarna som skaffat barn på egen hand

Att vara gravid och bära ett blivande barn i magen är spännande och nervöst, men kommer också med mycket oro. Som förälder vill man att barnet ska må bra och slippa skador och sjukdomar.

När amerikanska mamman Courtney Baker fick beskedet att dottern i hennes mage hade Downs syndrom så fick hon en chock. Läkaren som berättade det för henne tyckte att Courtney skulle göra abort och försöka bli gravid igen istället, för att inte få ett barn med Downs syndrom. När Courtney sa nej och menade att hon ville föda sin dotter oavsett så upplevde hon att läkaren blev besviken och tyckte att hon tog fel beslut.

Annons

När dottern var 15 månader gammal valde Baker att skriva ett faktiskt brev till läkaren, ett brev som hon senare delade med sig öppet av på Facebook. Responsen har varit överväldigande, där tusentals personer delat hennes brev på sociala medier-sajten.

”Jag kom till dig under min svåraste tid i livet. Jag var livrädd, hade ångest och totalt desperat. Jag visste inte sanningen om min bebis än, och det var vad jag desperat behövde från dig. Men istället för stöd och uppmuntran så föreslog du att jag skulle göra abort. Jag sa hennes namn, och du frågade igen om vi förstod hur låg vår livskvalitet skulle bli med ett barn med Downs syndrom. Du föreslog att vi skulle ändra oss angående vårt beslut att fortsätta med graviditeten.”

Annons

Hyllas för modiga orden

Hon fortsätter med att skriva att hon inte är arg – hon är bara ledsen.

”Jag är ledsen för att du hade så fel när du sa att en bebis med Downs syndrom skulle förminska ens livskvalitet. Jag är hjärtkrossad att du kanske säger det till en mamma även idag. Men mest är jag ledsen att du inte fått privilegiet att lära länna mun dotter, Emersyn. Emersyn har inte bara adderat till vår livskvalitet, hon har också rört tusentals hjärtan. Hon ger oss mening och lycka som är omöjlig att uttrycka.”

Courtney hoppas att läkaren tänker om kring hur han pratar med sina patienter – och får medhåll från de som hyllar hennes brev.

Källa: Brightside.

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons