Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

16-åringens pappa upptäckte att hon var gravid – vid förlossningen

30 mar, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTiktok.

När 16-åriga Elle Woods upptäckte att hon var gravid i sjunde månaden låtsades hon som ingenting, och sa inget till sina föräldrar.
Hennes pappa fick inte reda på det förrän några veckor senare – mitt under förlossningen.
”Han kommer aldrig låta mig glömma detta”, säger hon.

Annons
7 kändisar som fött hemmaBrand logo
7 kändisar som fött hemma

När Elle Woods från Australien var 16 år gammal upptäckte hon en dag att hon var gravid – i sjunde månaden. Hos ett besök hos en dietist fick hon det oväntade beskedet, och visste inte hur hon skulle hantera informationen. Därför valde hon att ignorera det helt, och låtsas som ingenting.

– Jag upptäckte det hos min dietist, inte hos husläkaren, och berättade bara inte för någon att jag var gravid, säger Elle Woods i en serie Tiktok-videos som blivit virala, och som plockats upp av The Sun.

Några veckor senare vaknade Elle upp i sitt hem med kraftiga smärtor i magen klockan fyra på natten och bad sin pappa hämta smärtstillande till henne. Men det dröjde inte länge förrän Elle – och hennes pappa – insåg att hon höll på att föda barn, då halva huvudet redan var ute. Elles pappa ringde efter ambulans, men då de bodde 40 minuter bort från närmaste sjukhus fick han höra att han behövde hjälpa sin dotter med förlossningen.

Annons

– Han tog mig till badrummet som hade den största kaklade ytan och la ner en hel hög med handdukar. Min farbror bodde med oss vid tillfället och hade ansvar för att ta hålla min syster, som har Downs syndrom, upptagen med annat så hon inte förstod vad som hände, berättar Elle på Tiktok.

Kördes till sjukhus

Hon konstaterar att förlossningen gick väldigt fort – 20 minuter efter att ha vaknat upp i sin säng hade hon fött sin dotter på badrumsgolvet.

– När ambulansen kom 15 minuter senare så packade de ihop mig och körde mig till sjukhuset. Jag minns inte så mycket för jag hamnade i chock och förlorade mycket blod.

Idag är Elle tvåbarnsmamma, och allt har gått bra med äldsta dottern, den omtumlande förlossningen till trots. Men hennes pappa påminner henne fortfarande om det hela.

– Han kommer aldrig låta mig glömma detta, och då menar jag att han ALDRIG kommer låta mig glömma detta.

Bland kommentarerna till videoklippen, som setts över sju miljoner gånger, finns det många som är förundrade.

”Din pappa är otrolig. Höll sitt lugn. 10/10”, skriver en person.

”Han hade i alla fall inte tid att bli arg på dig innan han träffade sitt barnbarn”, konstaterar en annan.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons