Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

32-åringen flyttade in bland pensionärer: ”Olika perspektiv”

03 apr, 2024 
AvAino Oxblod
FotografTiktok, Instagram
Liz White bor bland penisonärer
Liz White är 32 år – men bor bland pensionärer.
Sedan amerikanen flyttade in i seniorboendet i Florida har hon fått många nya vänner, men också många som ifrågasätter hennes val.
– Livet ska förhoppningsvis bli långt och har många olika faser, säger Liz White.
Annons
Det här är ålderismBrand logo
Det här är ålderism

Att vara i 30-årsåldern och bo bland pensionärer i ett hus för personer över 55 år hör inte till vanligheterna – men det är så Liz Whites liv ser ut. Det började 2021 när amerikanen hälsade på sina pensionerade föräldrar som tillbringa vintern i staden Naples i Florida. Föräldrarna bodde i ett hus för seniorer, och Liz trivdes så bra att hon bestämde sig för att hyra en annan lägenhet i samma byggnad.

Många seniorspecifika boenden i USA tillåter att en viss procent av hyresgästerna är under den angivna åldern – men Liz är helt klart en minoritet. På Tiktok delar hon med sig av sitt liv bland seniorerna för närmare 80 000 följare, och flera av hennes videos har setts miljontals gånger. I en video visar hon att en vanlig dag kan innebära att hälsa på en 80-årig granne som har bakat bröd, att diskutera läsglasögon på stranden med sina grannar, och att ha knytkalas med de andra som bor i huset.

Annons

Berikat livet

I dag är det Liz föräldrar som äger lägenheten i Naples, men medan de bara kommer på besök på vintern så bor 32-åriga Liz, som arbetar på ett tech-företag, där året runt.

Liz White kommenterar sitt ovanliga livsbeslut i en intervju med My Positive Outlook, och menar att det breda åldersspannet i hennes bekantskapskrets bara har berikat hennes liv.

– Det var något jag behövde vänja mig vid i början, men det har blivit en glädje i mitt liv, säger Liz som under sommaren 2022 åkte och vandrade u Österrike med två seniora grannar.

Annons

Liz har också blivit nära vän med de få i hennes ålder som också bor i området.

– Eftersom de flesta här är äldre, så antar jag att vi yngre tenderar att finna varandra.

Svenska kändisar och deras barn i (typ!) samma ålderBrand logo
Svenska kändisar och deras barn i (typ!) samma ålder
Annons