Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Bebisen adopterades av sjuksköterskan som vårdade henne

02 apr, 2024 
AvAino Oxblod
FotografYoutube.
Taylor och Drew Deras adopterade dottern.
När Ella föddes 17 veckor för tidigt var det osäkert om hon skulle överleva, och i många veckor vårdades hon på sjukhus.
En av de som vårdade bebisen var sjuksköterskan Taylor Deras – som tillsammans med sin man Drew nu adopterat flickan.
– Först tog jag hand om henne som min patient, och när vi blev hennes fosterföräldrar älskade jag henne som mitt eget barn, berättar Taylor.
Annons
Adoption - det här gäller i SverigeBrand logo
Adoption - det här gäller i Sverige

Det var 2021 som lilla bebisen Ella föddes alldeles för tidigt på ett sjukhus i Omaha i staten Nebraska – redan i vecka 23 såg hon dagens ljus. Att födas så långt för tidigt, 17 veckor före fullbordad graviditet, är livsfarligt. I flera månader fick Ella specialvård för att överleva.

En av sjuksköterskorna som tog hand om henne på sjukhuset var Taylor Deras, vars man Drew Deras också arbetade som sjukvårdspersonal på sjukhuset. För Taylor kändes det viktigt att få vårda det utsatta barnet som kämpade för sitt liv.

– Jag visste att jag ville ha den utmaningen som sjuksköterska, att kunna ta hand om henne och se hur allt skulle gå och vad hon skulle göra, säger Taylor Deras till Good Morning America.

Annons

Åtta månader tillbringade Ella på neonatalavdelningen på Methodist Women's Hospital, innan hon förflyttades till en annan neoavdelning för vidare vård, då hon fortfarande hade slang i halsen för att kunna andas och var svårt sjuk.

I december 2021 fick paret Deras höra att Ella var i behov av ett familjehem, och Taylor och Drew bestämde sig för att de ville bli hennes fosterföräldrar – något de fick igenom.

– Först tog jag hand om henne som min patient, och när vi blev hennes fosterföräldrar älskade jag henne som mitt eget barn, berättar Taylor.

Familjen Deras
Foto: Youtube.

Adopterade Ella efter sjukhusvistelsen

Som Ellas familjehem fortsatte Taylor och Drew att överse hennes vård, och när hon i april 2022 fick lämna sjukhuset flyttade hon hem till paret, och i november 2023 blev hon officiellt deras dotter när de adopterade henne.

– När domaren sa ”Hon är nu ert barn” kände vi att det här är det vi har bett om och vad vi har velat. Det var verkligen en dröm som gick i uppfyllelse, säger Taylor Deras till Good Morning America.

– Det var ännu mer perfekt än jag hade kunnat föreställa mig. Vår bröllopsdag är den enda dagen som kommer i närheten, fyller Drew Deras i.

Ella mår bara bättre och bättre för varje dag, och kan nu både gå och prata som andra små barn.

Här är kändisarna som skaffat barn på egen handBrand logo
Här är kändisarna som skaffat barn på egen hand
Annons