Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Flickan förlorade sin mamma – då började busschauffören hjälpa till

23 maj, 2022 
AvAino Oxblod
FotografYoutube.
Isabella Pieri var bara nio år gammal när hennes mamma tragiskt gick bort 2015.
Efter att ha fått höra om flickans sorgliga familjeöde började skolbusschauffören Tracy Dean hjälpa Isabella med hennes hår.
– Jag kan se att hon lyser klarare, säger Tracy Dean.
Annons
Största hårtrenderna 2022Brand logo
Största hårtrenderna 2022

När Isabella Pieri från Utah var nio år gammal förlorade hon sin mamma, som gick bort efter en tids sjukdom. Kvar i familjen fanns pappa Philip Pieri och Isabellas två år äldre storebror. Även om familjen har fin sammanhållning och nyblivna änklingen Philip gjorde sitt bästa för att ta hand om sina två barn så var det saker han inte hade tänkt på – exempelvis hår. Medan killarna i familjen hade kort hår ville Isabella ha långt hår.

– Hon var omgiven av min son och mig som kan hoppa ur duschen och kamma sitt hår på två sekunder. Så hon förstod inte hur viktigt det är för unga flickor att ta hand om sitt hår, säger Philip till Babble, som ABC News har tagit del av.

Annons
Isabella hade kort hår för att hon inte kunde ta hand om det.

Till slut klippte han av Isabellas hår när det blev för slitet och trassligt, och lät henne börja om från början. När håret vuxit ut igen hittade Isabella en oväntad person i sitt liv som kunde hjälpa henne med håret – nämligen hennes skolbusschaufför, Tracy Dean.

Isabella vågade fråga om hjälp

Tracy är själv både mamma och mormor, och har kört skolbuss i över ett decennium. Redan ett år efter Isabellas mammas bortgång märkte Tracy att flickan behövde hjälp med att ta hand om sitt hår, men hon var tveksam till om hon skulle säga något, eftersom hon var rädd för att såra Isabella.

Annons

Men efter att en annan flicka frågat om hjälp med sitt hår av Tracy vågade även Isabella göra det.

– Jag var så lättad när hon frågade. Jag tänkte för mig själv: ”Tack gode gud i himlen. Äntligen får jag hjälpa den här lilla flickan med hennes hår”, har Tracy sagt till Babble.

En glad Isabella med håret fixat av Tracy.

Tracy och Isabella gjorde det 2017 till en daglig rutin att styla Isabellas hår, och för busschauffören var det glädjande att se hur flickan påverkades av deras stund tillsammans.

– Jag kan se att hon lyser klarare.

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons