Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Makens brev kom fram – 76 år för sent

19 jan, 2022 
AvAino Oxblod
FotografBoston 25 News.
John Gonsalves var 22 år gammal och stationerad i Tyskland i samband med andra världskriget när han skickade ett brev till sin mamma i USA.
Men mamman fick aldrig se brevet – det kom nämligen fram 2021, 76 år senare.
– Det känns som jag har honom här hos mig, säger änkan Jean Gonsales som fick brevet.
Annons
TV: 10 överraskande hollywoodpar du inte visste har varit ihopBrand logo
TV: 10 överraskande hollywoodpar du inte visste har varit ihop

Jean Gonsalves i Boston, USA, kunde inte tro sina ögon när hon fick hem posten den nionde december. Bland breven var nämligen ett från maken John Gonsalves, som gick bort 2015. Men inte nog med det – brevet var skickat 76 år tidigare, strax efter andra världskrigets slut i Tyskland. Efter att brevet kommit fram av en ofattbar slump skickade posten det till Johns änka.

Då 22-åriga soldaten John Gonsalves var stationerad i Tyskland i december 1945, strax efter andra världskrigets slut. Han skrev då hem till sin mamma, och berättade att han inte hade mycket till övers för den tyska maten, men att han mådde bra.

Annons

”Kär mamma, fick ett till brev från dig idag och var glad att höra att allt är bra. Gällande mig så mår jag bra och klarar mig fint. Men hittills är maten rätt usel för det mesta” skrev John till sin mamma i brevet hon aldrig fick.

Änkans lycka över borttappade brevet

Efter att ha varit gift med John i 61 år och förlorat honom för sex år sedan var det otroligt för Jean att få läsa sin makes gamla ord.

John under sin tid i Tyskland.

– Det var som att han kom tillbaka till mig, du vet? Verkligen. Det var fantastiskt. Han var en fin man, det var han verkligen, alla älskade honom, säger hon, skriver People.

Annons

– Jag älskar det. När jag tänker att det är hans ord, så kan jag inte tro det. Det är underbart.

Jean Gonsalves saknar sin make, pappan till deras fem barn, och livet de hade tillsammans, och är glad att posten var noga med att leverera brevet när det upptäcktes efter 76 år.

– Vi var fina tillsammans. Jag har haft ett bra liv, det har jag verkligen. Det har varit underbart. Jag älskade honom mycket och han var en speciell kille. Jag känner fortfarande hans närvaro.

Jean med det 76 år gamla brevet.
Annons
Se också: Svårt att kommunicera? 5 tips på effektiva lösningar för dig och din partnerBrand logo
Se också: Svårt att kommunicera? 5 tips på effektiva lösningar för dig och din partner
Annons