Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Mamman hade inte råd med maten – främlingens oväntade ord

10 okt, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTiktok.
Beth Nelson hade inte råd med maten och fick hjälp.
Trebarnsmamman Beth skulle handla mat till sin familj, men insåg när hon kom fram till kassan att hon inte hade tillräckligt med pengar för att kunna betala.
Då klev en främling fram och hjälpte till – och hennes viktiga ord fick den kämpande mamman att börja gråta.
– Hon påminde mig om att bara för att jag har det kämpigt nu så betyder det inte att jag är en dålig mamma, säger Beth Nelson.
Annons
Så kan du göra skillnad - och må bättre på kuppenBrand logo
Så kan du göra skillnad - och må bättre på kuppen

Beth Nelson är en brittisk trebarnsmamma som precis som många andra får kämpa extra hårt för att få ekonomin att gå ihop under inflation och lågkonjuktur. Men hur mycket hon än budgeterat har hon som ensamstående svårt att få pengarna att räcka till sig och tre barn.

I en tårfylld video på sociala medier-appen Tiktok berättat Beth att hon hade veckohandlat för hela familjen, men när hon kom till kassan hade hon inte råd att betala de 560 kronor som krävdes.

– Jag hade inte tillräckligt, och folk stirrade på mig, säger hon i videon.

Trebarnsmamman började snabbt fundera vilka varor som familjen skulle kunna klara sig utan – men innan hon hann plocka bort mat fick hon hjälp av en främling, som bestämde sig för att betala mellanskillnaden så att Beth kunde köpa allt som hon och barnen behövde.

Annons

Främlingens oväntade ord

Först blev Beth tacksam, men när de främmande kvinnan bad om att få prata med henne utanför butiken blev hon i stället rädd – skulle hon få en utskällning för att hon var oansvarig som förälder? Men trebarnsmamman hade inte behövt oroa sig.

– Kvinnan var jättesnäll. Hon gav mig en stor kram och sa att hon hade varit i samma position som mig tidigare. Hon påminde mig om att bara för att jag har det kämpigt nu så betyder det inte att jag är en dålig mamma.

Bland kommentarerna var det många som klev fram och berättade att de kände igen sig i Beths situation, och att de också kämpar extra hårt med ekonomin just nu.

”Känner igen känslan allt för väl. Är på dag tre av att inte äta så mina barn kan äta, och så vi har gas och el. Hoppas saker löser sig för dig snart”, skriver en person.

”Snälla, tro aldrig att du är en dålig mamma för att du har det kämpigt. Du gör det bästa för din familj och det är allt du kan göra”, skriver en annan.

”Den där kvinnan var där av en anledning. Jag lovar att du kommer få chansen att vara henne i framtiden”, skriver en tredje.

Annons