1:11

Efter reklamen: Det här heter kändisarnas barn födda 2021

(1:11)

Slå på ljud

Cary och Tim Patonai hade fått höra att de skulle få en stor bebis redan innan förlossningen – läkaren hade gissat att bebisen i Carys mage skulle väga över sex kilo.

– Han var så stor plus att jag hade nästan dubbelt så mycket fostervätska, så att säga att jag hade ens stor mage och var otroligt obekväm är en underdrift, säger Cary till Fox News.

På sitt sista ultraljud fick hon höra att bebisen vägde 5,8 kilo, men att det antagligen var i överkant, och att han säkert skulle väga lite mindre när han föddes.

Men så blev det inte.

Födde sitt första barn vid 66 år - så lever hon idag

Cary var inbokad för planerat kejsarsnitt den femte oktober, men tvingades göra det en dag tidigare då henne vatten gick. Hon förlöstes på sjukhuset i Arizona – och det blev stor uppståndelse på sjukhuset när sonen Finnley plockades ut ur magen. Han vägde då 6,3 kilo.

– Så fort de plockade ut honom sa de ”herregud, han är enorm!” Alla reagerade, och sa ”jag har aldrig sett en så stor bebis förut, jag kan inte tro det”. Han var så perfekt och rund på alla sätt. Han är verkligen min gosiga lilla honungsbjörn, berättar mamman.

Kläderna och blöjorna för små

När sjukhuspersonalen skulle sätta på en blöja på den nyfödda bebisen så var de tvungna att specialbeställa i hans storlek – han passade inte i storleken som fanns på sjukhuset.

Fattiga mannen ärvde herrgård för 523 miljoner efter dna-test

Inte heller kläderna som familjen hade förberett fungerade, alla var för små. Familjemedlemmarna fick skynda till affären och köpa bebiskläder gjorda för barn mellan sex och nio månader.

Innan Finnley fick åka hem tillbringade han några dagar på bebisavdelningen på sjukhuset.

– Vid ett tillfälle på barnavdelningen var han en av fyra bebisar, och hans vikt var lika mycket som de andra tre bebisarna sammanlagt.

5 fakta om världens minsta bebis

  1. Världens minsta bebis Kwek Yu Xuan kom till världen den nionde juni 2020, på National University Hospital i Singapore.
  2. Hon föddes fyra månader för tidigt och vägde bara 212 gram.
  3. Förlossningen blev ett akut kejsarsnitt eftersom mamman led av högt blodtryck.
  4. Efter att ha spenderat sina första 13 månader på sjukhus, kunde hon till slut lämna sjukhuset med en vikt på 6,3 kilo.
  5. När hon kommit hem från sjukhuset led hon av en kronisk lungsjukdom och var i behov av andningshjälp men gjorde också många framsteg.

Källa: The Sun.

5:00

Efter reklamen: The Storytellers – Lyssna med Sanna

(5:00)

Slå på ljud