Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Fattiga mannen ärvde herrgård för 523 miljoner efter dna-test

29 sep, 2021 
AvAino Oxblod
FotografInstagram.
När den brittiska aristokraten Charles Rogers dog i en överdos fanns det ingen arvinge till hans enorma förmögenhet.
Men med hjälp av ett dna-test visade det sig att Charles hade en okänd son – som över en natt gick från att leva lön till lön, till att bo i en herrgård värd 523 miljoner kronor.
– Eftersom jag inte behöver jobba längre vill jag starta en välgörenhet, säger Jordan Adlard-Rogers.
Annons
Klarnas vd Sebastian Siemiatkowski vill inte ge pengar till sina barnBrand logo
Klarnas vd Sebastian Siemiatkowski vill inte ge pengar till sina barn

Jordan Adlard-Rogers var en helt vanlig brittisk man med låg inkomst, som levde från lön till lön och inte hade råd med något överflöd i vardagen. Tillsammans med sin flickvän Katie Hubber och deras nyfödda son Joshua flöt den enkla vardagen på – tills allt en dag vändes upp och ner. 2019 visade det sig nämligen att Jordans okända pappa var den brittiska aristokraten Charles Rogers, och att Jordan var ensam arvinge till hans arv.

Under hela sitt vuxna liv kämpade Charles Rogers med missbruksproblem, och 2018 avled han av en överdos, 62 år gammal. Han lämnade då efter sig en herrgård värd 523 miljoner kronor, och en förmögenhet utan en uppenbar arvinge, då han varken var gift eller hade barn.

Men ett dna-test visade att det senare inte stämde – Charles hade visst barn, sonen Jordan.

Annons

Tjatade om dna-test men Charles vägrade

Jordan hade under uppväxten misstänkt att aristokraten var hans biologiska pappa, och de två hade pratat om att göra ett dna-test redan när Charles levde.

– Han erbjöd sig att göra ett dna-test när jag var yngre men det blev aldrig av, och när jag fyllt 18 knackade jag på hans dörr och frågade om jag kunde få testet, och han sa att jag skulle gå via advokaterna. Jag var 18 så jag hade andra prioriteringar då, säger Jordan och fortsätter:

– Jag skrev fler brev i 20-årsåldern men fick aldrig svar. Sen för tre år sedan kom jag i kontakt med advokaten Philip Care. Philip sa att Charles inte ville göra testet, så jag skrev ett sista brev med ett dna-test bifogat, och det var då Philip ringde mig och sa att Charles var död.

Efter att släktskapet bekräftats har Jordans och Katies liv vänts upp och ner. Förutom att de numera bor i den enorma herrgården, så får de också 13 000 kronor i veckan utbetalt från Rogers stiftelse.

Annons

Välgörenhet med förmögenheten

Nu när familjen aldrig behöver tänka på pengar igen vill Jordan, som var van vid att oroa sig för ekonomin och jobba hårt för mat på bordet, ge tillbaka.

– Eftersom jag inte behöver jobba längre vill jag starta en välgörenhet och hjälpa samhällena Porthleven och Helston, säger Jordan och menar de två små städer som ligger i närheten av herrgården.

Samtidigt är han tydlig med att han gärna hade bytt bort pengarna mot att ha en pappa i livet.

– Folk säger att jag har tur, men jag skulle göra vad som helst för att åka tillbaka i tiden och få Charles att förstå att jag är hans son. Då kanske han hade tagit en annan väg i livet.

Källa: Little things.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons