Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Mammans chockartade upptäckt vid förlossningen

17 jan, 2023 
AvAino Oxblod
FotografFacebook.
43-åriga Kimberly Fugate var överlycklig när hon fick veta att hon väntade trillingar, efter en lång kamp för att bli gravid.
Men på förlossningen gjorde läkarna en upptäckt som ingen hade kunnat vänta sig.
– Jag är den mest välsignade mamman i världen, säger hon.
Annons
6 kändisar med okända tvillingarBrand logo
6 kändisar med okända tvillingar

För Kimberly Fugate, 43, var det aldrig en självklarhet att kunna bli gravid i högre ålder. När hon till slut fick veta att hon väntade barn hade hon passerat 40, och lyckan var stor för henne och maken Craig. På ultraljudet kom det första glädjebeskedet – hon skulle få hela tre barn. Sedan tidigare hade de en 11-årig dotter som de längtade efter att få ge syskon.

Att vara 43 år och vänta tvillingar innebär en del risker både för mamman och barnen, men Kimberleys graviditet förflöt utan komplikationer. Under tiden flyttade familjen till ett större hus för att få plats med de tre nya familjemedlemmarna som skulle anlända inom några månader.

Annons

Eftersom det var så många barn i magen bestämde läkarna att det bästa var att plocka ut barnen med kejsarsnitt när det var dags – och då fick de sig en ordentlig överraskning. Medan Kimberley var nedsövd och maken Craig väntade i väntrummet insåg läkarna att det inte var tre barn i magen. Det var fyra.

Enäggsfyrlingar – en på 13 miljoner

När Kimberley vaknade upp efter operationen fick hon sig alltså en ordentlig överraskning – de hade fått ett barn mer än de trott. Chansen att bli gravid med fyrlingar är en på 729 000 skriver Newsner, men Kimberleys fall var ännu mer unikt än så. Döttrarna är nämligen enäggsfyrlingar, något som sker en gång på 13 miljoner.

Annons

– Jag är den mest välsignade mamman i världen, säger Kimberley Fugate till Newsocracy.

Barnen fick namnen Kenleigh, Kristen, Kayleigh och Kelsey och fick stanna på sjukhuset i några månader för att växa till sig innan de kunde komma hem till sin familj.

– Jag kan inte föreställa mig mitt liv utan bebisarna. De har gett så mycket glädje, inte bara till mitt liv och min familjs liv utan till samhällets liv. Jag tror världen behövde av dem, säger Kimberly.

5 kändisar som fått barnbarn tidigtBrand logo
5 kändisar som fått barnbarn tidigt
Annons