Slå på ljud

Allison Arnall Davis bor med sin familj och sonen Drew i Springfield i Missouri – men sonen har inte haft en lätt uppväxt. Under flera år har sonen blivit mobbad av en kille i sin klass, utan att skolan har gjort något åt det.

När han nu blivit avstängd från skolan för att ha slagit tillbaka, så går Allison ut i ett öppet brev och försvarar sin sons våldsamma handlingar som självförsvar.

”I flera år har skolan svikit Drew. När det här barnet konstant har hotat att slå Drew tillsammans med sina vänner, gjorde skolan ingenting. När ungen följde efter Drew i korridoren och hotade och hånade honom och allt filmades, så gjorde skolan ingenting. När andra barn sa till lärare och administratörer att det här barnet hotade Drew, gjorde skolan ingenting”, skriver Allison i sitt öppna brev, som hon först lade ut på Facebook, men som nu har återpublicerats av Love what matters.

Drew fick ingen hjälp av skolan – fast han mobbades öppet

Barnets mobbning av Drew slutade inte heller när skolan gjorde det, utan fortsatte på sociala medier och i röstmeddelanden på telefonen, utan att skolan gjorde något åt det heller. Under högstadiet var Drew rädd för att gå i korridorerna i skolan på grund av mobbaren och hans gäng, men slutade säga till vuxna på skolan för att han ändå inte fick någon hjälp.

Till slut fick sonen nog.

”När den här ungen hotade Drew (på bussen) och sedan gick över till att håna Jackson, Drews 11-åriga bror, så bestämde sig Drew för att sluta förlita sig på skolan och de vuxna som ska skydda honom. Han bestämde sig för att han skulle göra något. Tre slag och hans mobbare skrek som en bebis, hans lakejer till vänner blev tysta, och den här morgonen vågade mobbaren inte ens kolla på honom. Problemet löst”, skriver mamman.

Drew stängdes av från skolan i fem dagar, så kallad "OSS".

”Som förälder vet jag att jag borde vara upprörd över att han tog till våld och blev avstängd, men det är jag inte. Inte ens lite grann”, avslutar hon.

Läs mer:

Emma Gembäck om tiden i Knutbysekten: ”Vi trampade på människor”

Prinsessa Sofia om hatet: "Det blir ett ärr i själen"

De visar självmordsbrev – för att kriminalisera jobbmobbning