Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Mobbade pojken fick en katt med samma diagnos som han själv

15 mar, 2022 
AvAino Oxblod
FotografInstagram.
Sjuåriga Madden mobbades för sitt utseende av sina klasskamrater, då han har heterokromi – han föddes med gomspalt och olika färg på ögonen.
Men ödet ville sig så att han skulle få en själsfrände i form av en katt, som har exakt samma syndrom.
– Vi visste att det var meningen att vi skulle älska den här kattungen. säger Maddens mamma, Christina Humphrey.
Annons
8 kändisar som älskar sina husdjur (FEMINA)Brand logo
8 kändisar som älskar sina husdjur (FEMINA)

Amerikanska pojken Madden Humphrey föddes lite annorlunda mot andra barn. Hans diagnos heterokromi gör att han har ett blått och ett grönt öga, och att han föddes med gomspalt. Medan han är opererad mot gomspalten har han kvar sina olika färg på ögonen, och har blivit mobbad av sina klasskamrater för det.

På grund av de elaka kommentarerna från sina jämnåriga kamrater hade Madden börjat känna sig ensam i världen, och trodde att han aldrig skulle passa ihop med någon. Men det var innan han träffade Moon 2018.

Annons

Det var Maddens mamma Christina Humphrey som upptäckte katten Moon i ett inlägg på Facebook.

– En vän la upp en bild på katten i vår grupp för mammor med barn med gomspalt. Katten hade tagits in av ett katthem i Minnesota. Vi visste att det var meningen att vi skulle älska den här kattungen, berättar Christina.

Katten hade samma diagnos

Moon var född med samma färg på ögonen som Madden, och hade gomspalt som inte var opererad.

– Det var ödesbestämt att de skulle bli bästa vänner. Vi är i vanliga fall inte spontana människor, men vi visste att det var meningen att vi skulle älska den här katten. Katten Moon och Maddy är perfekta kompanjoner med varandra, säger Christina Humprey, skriver Uplifting Today.

Annons

Familjen valde att ta sig från Oklahoma till Minnesota för att hämta hem katten, och väckte stor uppmärksamhet för den otroliga ihopmatchningen av katt och pojke.

– Jag hade inga intentioner att ge vår familj så mycket uppmärksamhet, men om det får uppmärksamhet så hoppas jag det hjälper barn med gomspalt, om inte bara för att sprida kunskap.

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons