Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Hon gör succé – efter flykten från skräckfamiljen

27 jan, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTT/Tiktok.
21-åriga kvinnan Jordan Turpin gör succé på sociala medier, med närmare en halv miljon följare.
Men så har det inte alltid varit – för bara några år sedan flydde hon från en skräcktillvaro med 12 misskötta syskon och sadistiska föräldrar.
– Jag berättade allt för dem. Vi går inte i skolan. Vi lever i smuts. Vi svälter, har Jordan berättat.
Annons
4 krimfall som skakat världenBrand logo
4 krimfall som skakat världen

21-åriga Kalifornien-bon Jordan Turpin har över 475 000 följare på sociala medier-appen Tiktok, och gör innehåll som är typiskt för appen – hon dansar och tycker om att skriva låtar.

Men även om den unga blondinen ser ut och beter sig som de flesta i hennes ålder, så är det långt ifrån sanningen. För bara några år sedan var hon inlåst i ett skräckhus tillsammans med sina 12 syskon, som styrdes med järnhand av hennes föräldrar, David och Louise.

Hade inte Jordan lyckats fly från hemmet hade kanske hon och hennes syskon fortfarande levt kvar i misären, men tack vare att den då 17-åriga Jordan lyckades ta sig ut och ringa polis 2018, så kunde barnen räddas. Efter nödsamtalet tog sig polis till hemmet där David och Louise Turpin bodde, och upptäckte något de aldrig hade kunnat räkna med.

Annons

I huset höll paret 13 barn fångna. Syskonen, som varierade i ålder från småbarn till övre tonåren, var smutsiga och levde i svält. Vissa av barnen var till och med fastkedjade vid sina sängar.

I en intervju med Diane Sawyer berättade Jordan Turpin i november om dagen hon kunde larma till polisen.

– Jag berättade allt för dem. Vi går inte i skolan. Vi lever i smuts. Vi svälter. Och allt sånt där, skriver New York Post.

Hjälper sina syskon

Efter upptäckten av den dolda tortyren har föräldrarna nu dömts till livstids fängelse, och barnen har kunnat börja om på ny kula.

För Jordan har det fria livet alltså inneburit stora framgångar på sociala medier, och när hon nyligen blev verifierad på Tiktok tackade hon sina följare.

– Hej hörrni, jag ville kika in här lite snabbt och tacka så mycket för all kärlek och support. Vilka ni än är som följer mig eller ser mina videos, så uppskattar jag er så mycket.

Jordan har också använt sin stora plattform för att hjälpa sina syskon som har det desto kämpigare, och dra in pengar till en stiftelse som hjälper familjemedlemmar som hamnat i kris.

– Folk har frågat mig om jag träffar mina syskon ofta, och hur mina syskon mår. Jag vill att ni ska veta att jag träffar mina syskon ofta och älskar dem så mycket. Vi har inte den bästa levnadssituationen just nu men vi har tak över huvudet och vi har sätt att få mat, och vi är alla väldigt tacksamma över det.

Annons