Se power-kvinnorna över 50
0:51

Efter reklamen: Se power-kvinnorna över 50

(0:51)

Slå på ljud

Franska Yazemeenah Rossi, 67, har prytt tidningsomslag i hela världen och fått epitetet Världens vackraste farmor. Men att bli modell var ingen självklarhet för henne – det skulle dröja till efter 30 innan Yazemeenah blev fotomodell.

Efter det sena genombrottet har Rossi motbevisat alla fördomar som funnits mot henne, och haft en framgångsrik karriär. Men samtidigt menar hon att branschen fortfarande är väldigt fixerad vid ungdom.

– Jag trodde det var på väg att ändras för flera år sedan men det har inte blivit så. Jag tror folk oroar sig för mycket över att bli äldre. Visst, huden ger efter för gravitationen men på samma gång blir man ju starkare och mer erfaren som människa, säger Yazemeenah till sajten Vice, och fortsätter:

– Ålder är mer en inställning för mig. Har man kontakt med sitt inre barn och fortsätter vara nyfiken så får man ny energi automatiskt.

Modellens bästa skönhetsknep

Yazemeenah Rossi har aldrig känt ett behov av att skönhetsoperera sig eller göra ingrepp i ansikte och kropp.

– Jag har aldrig skönhetsopererat mig. Jag mår bra så jag ser inte riktigt poängen med det, säger hon.

Det hon däremot försöker göra är att ta hand om kroppen inifrån och ut, och då är det olja som gäller för henne – både på kropp, i hår och i maten.

– Jag använder olja på huden. Jag använder rapsolja i håret. En gång i veckan skrubbar jag huden med olivolja och socker, äter en avocado om dagen och alltid ekologiskt kött och fisk. Organisk, ren mat är något jag ätit långt innan det blev trendigt, säger hon till Vice.

5 snackisar från veckan som gått
0:53

Efter reklamen: 5 snackisar från veckan som gått

(0:53)

Slå på ljud
Mest läst