Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Stjärnans sorg – maken hittades död i deras hem

15 mar, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Kellie Pickler make självmord
Kellie Pickler, artist känd från American Idol, förlorade sin make Kyle Jacobs i februari.
Paret hade varit gifta i 11 år när maken tog sitt liv i deras gemensamma hem, och nu kämpar Kellie med den ofattbara sorgen efter tragedin.
”Kellie Pickler berättade att hon vaknade en stund innan, inte hittade sin make och började leta”, säger polisen i ett uttalande.
Annons
7 viktiga saker att tänka på om du står nära någon i sorgBrand logo
7 viktiga saker att tänka på om du står nära någon i sorg

Amerikanska countrysångerskan Kellie Pickler slog igenom i American Idol 2006, samma säsong där vännen Katherine McPhee tävlade, där Kellie kom på sjätte plats. Efter medverkan fick hon skivkontrakt, och karriären hemma i USA var ett faktum.

2008 träffade hon kärleken Kyle Jacobs, en omtyckt musikproducent, och 2010 friade han till Kellie Pickler på en strand. Paret valde bort det stora kändistäta bröllopet – där vännen Carrie Underwood hade varit en given gäst – och rymde i stället för att gifta sig i Karibien.

Kellie Pickler och Kyle Jacobs fick aldrig några barn tillsammans, men visade glatt upp sitt gemensamma liv i tv-serien I love Kellie Pickler, som sändes i tre säsonger från 2015. Som musikproducent har Kyle Jacobs också vunnit en Country music award 2014.

Annons

Men den 17 februari i år fick deras liv ihop ett tragiskt slut, när Kyle Jacobs avslutade sitt liv i parets gemensamma hem i Nashville. Han blev 49 år gammal. Det var natten till fredagen som polisen kallades till platsen, men Kyles liv gick inte att rädda.

Kellie Pickler och maken Kyle Jacobs.
Kellie Pickler och Kyle Jacobs gifte sig 2011.

Stöttas av vännerna i sorgen

Kellie Pickler har själv inte kommenterat tragedin, men en representant från polisen i Nashville har uttalat sig i ett pressmeddelande.

”Herr Jacobs fru, Kellie Pickler, berättade att hon vaknade en stund innan, inte hittade sin make och började leta efter honom. När hon och hennes personliga assistent inte fick upp dörren till sovrummet/kontoret på ovanvåningen så ringde assistenten nödnumret”, berättar polisen i pressmeddelandet.

Annons

Kellie Pickler har påverkats svårt av makens bortgång, säger uppgiftslämnare till Jumblejoy. Hon och maken hade en väldigt nära relation, och artisten är givetvis förkrossad över att ha förlorat sin livskamrat. För att ta sig igenom tragedin stöttas hon nu av parets vänner, som Carrie Underwood, Blake Shelton och Miranda Lambert.

Här kan du få hjälp

Självmordslinjen som nås på 90101

Svenska föreningen för psykisk hälsa: sfph.se (föräldratelefon: 020-85 20 00)

Bris: 116 111, bris.se. Vuxentelefon: 077-150 50 50.

Jourhavande präst: Nås via 112.

Röda Korset: redcross.se. Telefonjour: 0771-900 800.

Jourhavande kompis: 020-22 24 44.

SPES (Riksförbundet för suicidprevention och efterlevandes stöd): spes.nu. Telefonjouren: 08-34 58 73.

Annons