Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Rebecca: Blev gravid samtidigt som min mamma – fick ett närmare band

30 mar, 2023 
AvEbba S. Dahlman
FotografFacebook
När Rebecca och hennes mamma Jayne blev gravida samtidigt var det många som trodde att de hade planerat tajmingen.
I en intervju med brittiska The Mirror berättar mor- och dotterduon om det otroliga sammanträffandet.
– Vi fick våra barn med bara två veckors mellanrum, säger Rebecca till tidningen.
Annons
5 svenska kändisar som får barn 2023Brand logo
5 svenska kändisar som får barn 2023

Brittiska mor- och dotterduon Rebecca Fisher, 28, och Jayne Taylor, 49, gör det mesta tillsammans.

Men när Rebecca, som 19-åring, blev gravid för första gången, förväntade hon sig inte att hennes mamma skulle säga ”jag också.”

I en intervju med brittiska tidningen The Mirror berättar de om upplevelsen och om relationen mellan deras, i dag, åttaåriga barn.

”Vi fick våra barn med bara två veckors mellanrum”

Rebecca var bara tonåring, 19 år, när hon blev gravid för första gången. Hon beskriver hur hon var tvungen att bunkra upp en stor dos mod innan hon berättade för mamma Jayne att hon väntade barn.

Annons

Hon hade spelat upp flera scenarion i huvudet, men inte i något av dem skulle henens mamma Jayne svara att hon också var gravid. Men så var det.

– Vi fick våra barn med bara två veckors mellanrum. När vi har blivit äldre har vi också blivit närmre, även om vi redan hade en nära relation när jag var ung, berättar Rebecca för tidningen.

I dag har Rebecca tre barn i åldrarna åtta, fem och tre år.

Dotter Rebecca och mamma Jayne blev gravida samtidigt

Under intervjun berättar Rebecca att deras respektive graviditeter var ett totalt sammanträffande, som de inte hade planerat.

Annons

– Min mamma hade försökt bli gravid i två år och jag hade ingen aning om att hon hade kämpat med det. Jag var 19 år vid tidpunkten, så jag hade inte planerat att skaffa barn ... och jag kommer så väl ihåg när hon sa ”åh, jag måste berätta något för dig” och sedan frågade hon om jag var gravid. Hon hade listat ut det redan.

Även Jaynes föräldrar, Rebeccas morföräldrar tog nyheterna med ro och glädje. De skulle bli morföräldrar igen – och dessutom få välkomna deras första barnbarnsbarn.

Annons

Rebeccas dotter och lillebror är ”tajta som syskon”

Rebecca födde sitt första barn, en dotter. Jayne välkomnade sitt femte barn, en son. Rebeccas dotter och hennes lillebror föddes med bara 17 dagars mellanrum.

Mor- och dotterduon vittnar om att deras barn är mer som sykon än som morbror och systerdotter. På stan misstar folk dem för tvillingar och de är otroligt tajta vänner. Precis som deras mödrar.

Det allra bästa med att ha barn samtidigt som sin mamma, är ändå all hjälp och förståelse man får, menar Rebecca som berättar att hon hade problem med att amma sin dotter.

Glada att de fick dela gravidresan tillsammans

Jayne, som älskar att hon fick dela den här upplevelsen med sin dotter, kan inte annat än att hålla med.

Annons

– Vi gör allt tillsammans. Ibland blir Rebecca säkert trött på mig. Nej då, men det fungerar jättebra. Vi hjälper varandra med barnpassning och annat. Vi bor bara ett stenkast från varandra också, så det underlättar, säger hon till tidningen.

När de var gravida samtidigt fick de mottaga lite dömande blickar, och visst var det folk som pratade bakom ryggen på dem ... men ingenting som Rebecca upplevde som ”extrem negativt” eller jobbigt vid tidpunkten.

I största allmänhet uttrycker hon en tacksamhet över det stöd hon fått. Främst från den närmsta familjen. Främst från mamma (och mormor) Jayne.

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons