Experten: Så går du vidare efter otrohetohet
0:45

Efter reklamen: Experten: Så går du vidare efter otrohetohet

(0:45)

Slå på ljud

Carola Wetterholm trodde att allt var bra mellan henne och mannen hon hade levt de senaste 25 åren med. Paret hade nio barn tillsammans, och var en av familjerna som visade upp sin vardag i TV4-programmet Familjen Annorlunda, som handlade om familjer med många barn. När programmet hade premiär 2009 hade Carola och maken sju barn, och under åren som följde fick de två barn till.

Men efter 25 år ihop började Carola känna att något inte riktigt var som det brukade.

– Första känslan hade jag i gott och väl ett år. Det är svårt att säga, men jag kände att något är fel, han är inte som vanligt, men jag kunde inte sätta fingret på det. Jag funderade, kan han vara otrogen? Men så kände jag att nä, det finns inte på kartan, berättade hon i Malou efter tio 2015.

Upptäckte otroheten

Det var strax efter att paret hade fått sitt nionde barn som hon hittade flygplansdokument som visade att maken hade rest med en kvinna som han tidigare hade dementerat att han skulle resa med. När Carola konfronterade maken om det förändrades familjen för alltid.

– Han drog, han försvann. Jag hade märkt en tid att något var fel, men jag trodde att det berodde på att han var utbränd eller på väg att bli det. Att han mådde dåligt. Jag trodde att det var det. Men det var en annan tjej. Jag hittade två bagagetaggar till Thailand – och allt blev plötsligt så uppenbart. Då reste han sig och gick ut och kom aldrig hem, sa Carola Wetterholm till Hänt 2021.

Carola gästade Malou efter tio.

Foto: TV4.

Efter uppbrottet bröt maken med familjen, och Carola stod ensam kvar med alla barnen. I dag har flera av barnen vuxit upp och flyttat hemifrån, men under separationen fick hon mycket hjälp av familj och vänner för att få livet att gå ihop.

Har ingen kontakt med exmaken

Carola skämdes över uppbrottet, och hade många olika känslor som behövde komma ut.

– Det kändes lite pinsamt. Jag skämdes inte över att bli lämnad, utan över hela situationen. Jag har pratat, jag har gapat och skrikit och grinat. Jag har stängt in mig i badrummet och tokgråtit, sa hon i Malou efter tio.

I dag har Carola och exmaken ingen kontakt, något de knappt har haft sedan uppbrottet.

– Den är helt obefintlig, faktiskt. Jag har inte pratat med honom sedan den natten. Han är inte ett dugg intresserad av att ha kontakt. Det gjorde han klart ganska direkt. Han ville inte att jag skulle ringa, han ville inte att vi skulle prata mer överhuvudtaget.

Mest läst