Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Nybliven pappa vid 83: ”Jag vill leva tills jag är 105 år”

11 mar, 2022 
Avsandra skarin
Fotograf@estefi_pasquini/Instagram
Alberto Cormillot blev som 83-åring pappa till sonen Emilio tillsammans med hustrun Estefanía.
Trots sin ålder och att han inte vet hur länge han kommer kunna finnas kvar i sitt barns liv, så är han optimistisk.
– Jag kommer inte kunna vara som en 30-årig pappa men jag ska göra så gott jag kan, säger han.
Annons
TV: Här är kändisarna som skaffat barn på egen handBrand logo
TV: Här är kändisarna som skaffat barn på egen hand

Att få barn är bland det det största som går att uppleva, oavsett när det händer i livet. Någon som fått uppleva det något senare i livet var den argentinske läkaren Alberto Cormillot som blev pappa vid 83 års ålder.

Han föddes den 31 augusti 1938 i Buenos Aires och är en känd näringsfysiolog som har hjälpt tusentals patienter med ätstörningar.

Trots sin långa karriär är han mest känd för att under 2019 ha gift sig med den 48 år yngre Estefanía Pasquini. Två år senare, den 17 september 2021, välkomnade de sitt första gemensamma barn, Sonen Emilio. Efter två dagar på sjukhuset kunde paret ta med sig sonen hem.

Responsen på familjens nytillskott har inte bara varit positiv och det har ifrågasatts hur länge Alberto kommer kunna finnas kvar i sonens liv. Något paret dock verkar ta med ro.

Annons

– Allt som folk pratar om nu har vi redan pratat om i tre månader. Jag har inte ställt frågan om min ålder till mig själv, jag gör det nu eftersom andra människor har börjat nämna det, säger Alberto.

Även om Estefanía är medveten om det kan komma en dag då hon behöver leva kvar utan sin man så är det något hon är redo för, när den tiden väl är kommen.

– Det sägs inget som jag och Alberto inte vet eller har pratat om. Jag har pratat med mina vänner som har sagt "ni får ett barn ihop och han kommer av logiska skäl inte alltid vara där. När han är borta så kommer vi att hjälpa dig fram".

Har redan två barn sedan tidigare

Alberto har redan hunnit vara pappa i cirka 50 år till dottern Reneé och sonen Adrián. Trots det, så kände han sig som en nybliven förälder igen. Han får uppfostra sn yngste son i en annan tid än sina tidigare barn.

– Förr fanns det tygblöjor som vi tvättade och byte. Idag är det helt annorlunda, säger han.

Annons

Hans äldre barn har accepterat sin pappas beslut, trots åldersskillnaden till deras lillebror. Även om det varit något tuffare för Reneé. Hon är lycklig över situationen men tycker också att det har varit svårt.

– Min son har sagt att nu har han någon att kasta boll med och att han alltid har önskat sig en lillebror, säger Alberto.

83-åringen som hunnit ha cancer två gånger och ett flertalet skador har fortfarande fler mål att nå. Han vill leva tills han fyller 105 år så han hinner se sin son ta examen.

Alberto avslöjar också att han lämnat en gåva till Emilo som han kommer få när han blir äldre, som ett minne av sin pappa.

– Jag har skaffat honom en telefon, dit jag skickar WhatsApp-meddelanden, ljudinspelningar, bilder och berättar vad jag gör.

Källa: Brighside.me

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Se också: Kändisar som är gravida och ska få barn 2022Brand logo
Se också: Kändisar som är gravida och ska få barn 2022
Annons