0:51

Efter reklamen: Kändisarnas bästa bröllopsbilder vi minns

(0:51)

Slå på ljud

När Hunter Knisley var bara åtta år gammal fick han diagnosen Beckers muskeldystrofi – en ovanlig och ärftlig muskelsjukdom som långsamt urholkar musklerna i kroppen och påverkar hjärtat. Redan under skolgången började sjukdomen ta ut sin rätt, och Hunter hade svårt att hänga med på skolidrotten.

Det han inte visste då var att hans framtida fru gick på samma skola, och redan då var intresserad a honom. Dock skulle det dröja tio år innan de faktiskt fick kontakt med varandra. De började prata på Facebook, och vänskapen gick snabbt från vänskap till kärlek.

– Vi klickade direkt. Och hon är så vacker. Jag kan inte betona det tillräckligt. Hon är bara en sån himla fin person och det är fantastiska att få vara nära henne, säger Hunter till People i maj 2022.

När de två började dejta var Hunter redan pappa till två små flickor från en tidigare relation, och på tredje dejten berättade han om sin sjukdom för Emily. Efter att ha funderat bestämde Emily sig för att satsa på relationen ändå, även om det skulle innebära begränsad tid med kärleken.

– Om jag skulle få mitt hjärta krossat av någon så ville jag att det skulle bli han, säger hon i People.

Gifte sig som sista kärleksgest

I december 2020 friade Hunter till Emily, och i mars året därpå föddes deras gemensamma barn, sonen Maverick. Men parets lyckliga småbarnsår har kantats av att Hunter behövt tillbringa allt mer tid på sjukhus. Under våren fick han veta att sjukdomen bryter ner kroppen allt snabbare, och att han bara har veckor kvar att leva. Då bestämde han sig för att göra det mesta av sin tid, och började planera ett bröllop.

Med sina tre barn på plats sa Hunter ja till sin Emily på en vacker strand, under en romantisk bröllopsceremoni.

– När jag träffade Hunter visste jag att det skulle sluta så här. Jag visste bara inte när. Det är sorgligt att det sker så mycket fortare än vi trott, men jag är så glad och tacksam för att han skrev till mig, att vi fick den här underbara tiden tillsammans och att vi fick en underbar son, säger Emily.