Adoption - det här gäller i Sverige
1:32

Efter reklamen: Adoption - det här gäller i Sverige

(1:32)

Slå på ljud

Paret Sarah och Andy Justice i amerikanska delstaten Oklahoma hade länge velat bli föräldrar, men inte lyckats få barn på naturlig väg. Efter att ha försökt bli gravid i ett års tid valde Sarah och Andy att börja försöka adoptera barn i stället.

Eftersom de längtade så efter att bli föräldrar ville de inte bara adoptera ett barn – i stället valde de att ansöka om att få adoptera trillingar. Men bara veckor efter att paret adopterat dem fick de ett oväntat besked av sin läkare: Sarah var gravid. Och inte bara det – hon väntade tvillingar.

– Jag var chockad och lite överväldigad eftersom jag började tänka och räknade ihop det och insåg att oj om de kommer när de ska så blir det fem bebisar på åtta månader. Men vi var väldigt förväntansfulla för det var något vi hade drömt om och längtat efter i flera år, har Sarah Justice berättat för Today 2014.

Skaffade ett barn till

Sarah och Andy gästade morgonprogrammet med sina fem bebisar 2014, och programledarna konstaterade att de skulle behöva en större soffa för att få plats med alla. När barnen var så små, med ungefär sju månaders åldersskillnad mellan de adopterade trillingarna och de biologiska tvillingarna, förbrukade familjen 300 blöjor varje vecka.

– Min man säger att allt vi gör har med bebisar att göra, resten av livet har i stort sett stannat upp. Men det är något vi har velat så mycket att vi älskar det. Därmed inte sagt att det inte är mycket jobb eller att vi inte är väldigt trötta, men det är jättehärligt. Vi älskar att ha dessa barn.

Paret trodde inte att de kunde få barn – fick nio barn på tre år

Familjen älskade barn så mycket att de till och med skaffade ett sjätte barn några år senare – sonen Caleb föddes 2016.

Nu har alla barnen hunnit börja skolan, och familjen visar stolt upp sitt glada familjeliv med sex barn nära i ålder på sin Facebook-sida.

Mest läst