Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

Paret fick tre par tvillingar – födda på samma dag

29 nov, 2022 
AvAino Oxblod
FotografFacebook.
Länge trodde Carrie och Craig Kosinski att de inte skulle kunna få barn, och valde därför att adoptera.
Men plötsligt blev Carrie gravid, och vips hade familjen tre tvillingpar – där alla mirakulöst nog var födda på samma datum.
– Vi fick höra av läkarna att vi inte skulle kunna få egna barn, säger Carrie.
Annons
Adoption - det här gäller i SverigeBrand logo
Adoption - det här gäller i Sverige

Carrie och Craig Kosinski från amerikanska delstaten Wisconsin visste att det skulle bli svårt, om inte omöjligt, för dem att få barn. Efter att ha gift sig fick Carrie veta att hon hade sjukdomen endometrios, som bland annat kan göra det svårt att bli gravid och föda barn. Paret, som bor på en bondgård, hade alltid planerat att adoptera barn – då Carrie själv är adoptivbarn – men hade hoppats få biologiska barn först.

– Jag adopterades själv, och växte upp en familj med personer. Jag ville alltid ha en större familj än så. Jag vet hur ledsen och ensam man känner sig, att man bara vill ha en familj som älskar en, sa Carrie till ABC News 2017.

Annons

Fick adoptera två tvillingpar från samma mamma

Det var i juli 2013 som en bekant sedan gymnasiet hörde av sig till paret och undrade om de ville adoptera tvillingarna hon bar i magen. Mamman hade redan ett par tvillingar födda 2013, och skulle nu alltså få två barn till, som dessutom var beräknade till samma födelsedag som det första tvillingparet.

Tre månader efter att tvillingarna Kenna och Adalynn föddes den 28 februari blev Carrie och Craig deras vårdnadshavare. Men det var inte den sista kontakten de hade med barnens biologiska mamma.

Annons

– Ett år efter att vi adopterat det yngre tvillingparet kontaktades vi av henne igen, och hon sa att hon inte var på en bra plats rent ekonomiskt, och undrade om vi kunde ta hennes äldre tvillingar också.

Paret gick med på det, och var snart föräldrar även till JJ och CeCe. Men medan de gick igenom processen att adoptera barnen officiellt kom nästa glädjebesked för familjen – Carrie hade lyckats bli gravid, och även hon med tvillingar. Parets biologiska tvillingar Clarissa och Karroline föddes 2017, och på vilket datum om inte den 28 februari? På fem år hade paret alltså lyckats bli föräldrar till tre par tvillingar som alla delar födelsedag.

– Det är aldrig ett tråkigt ögonblick i vårt hus, sa Carrie till ABC News 2017.

Annons

Sedan 2017 har det inte blivit några fler tvillingar, men Carrie och Craig har kunnat få två barn till, en pojke och en flicka.

Annons