Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Brännskadade flickan missade sin bal – vännernas gest får alla att gråta

22 nov, 2022 
AvAino Oxblod
Fotograffacebook.
Korryn Bachner var 15 år gammal när hon fick allvarliga brännskador i ansiktet i samband med en olycka.
När hon trodde att hon skulle missa sin bal kom vännerna till undsättning – och gav henne en överraskning som fick många att fälla en tår.
– Hon var bara så glad. Jag är säker på att det fanns ett leende under bandage, sa hennes mamma.
Annons
Så hanterar du trauma efter en olyckaBrand logo
Så hanterar du trauma efter en olycka

Vi gör alla dumma saker och testar gränserna i tonåren – men ibland går bus och tonårstrams överstyr, och blir riktigt farligt. Det fick amerikanska Korryn Bachner tyvärr erfara 2018, när hon 15 år gammal satt runt en lägereld med ett gäng vänner. När vännerna fick för sig att hälla en dunk bensin över elden var katastrofen ett faktum. Den stora explosionen som följde gjorde att Korryn och många av de andra ungdomarna fick allvarliga brännskador.

När Korryn fick akuthjälp efter olyckan kunde läkarna konstatera att hon drabbats av tredje gradens brännskador, och att mer än 90 procent av hennes ansikte var påverkat av branden. I över två veckor fick hon ligga på sjukhus, samtidigt som livet i hennes skola rullade på som vanligt. Korryn var cheerleader, hade många vänner och såg fram emot skolbalen – men efter olyckan kändes allt sånt långt borta.

Annons

Fick inte gå på skolbalen

Med huvudet inlindat i bandage fick hon veta att hon inte skulle kunna gå på balen, inte minst för att hennes brännskador gjorde infektionsrisken alldeles för hög om hon skulle träffa så mycket människor. Samtidigt var Korryn också självmedveten i sina bandage, och kände sig obekväm.

Men 15-åringens vänner och baldejt ville inte att hon skulle gå miste om den viktiga händelsen, och bestämde sig för att överraska henne. De struntade i att gå på den officiella balen, och åkte i stället hem till Korryn och ringde på – allt för att hon skulle slippa sitta ensam.

– Hon har en så stor grupp vänner. Det var definitivt några tårar, men de var glädjetårar. Jonathan missade sin sista skolbal bara för att vara med henne. Korryn har fortfarande möjlighet att fortfarande gå på två skolbaler till, men jag vet inte om någon någonsin kommer att vara så speciellt som den här kvällen var, berättade Korryns mamma Ellen efteråt.

Fina gesten av vännerna

De ordnade fest i Korryns familjs källare, och alla hade sina balkläder och dansade för att Korryn skulle känna att hon inte missade något.

– Hon var bara så glad. Jag är säker på att det fanns ett leende under bandage. Och några glädjetårar. Det här värmde mitt hjärta, sa hennes mamma.

I dag har Korryn läkt från brännskadorna, och även om ärren är något hon får leva med så kan hon leva ett vanligt liv. Hon studerar nu till lärare på Daytons universitet.

Källa: Newsner.

Annons