Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt livMidsommar

Paret fick tvillingar – läkarens oväntade ord: ”Jag beklagar”

15 maj, 2023 
AvAino Oxblod
FotografYoutube.
Jodi Perry och hennes tvillingar som har Downs syndrom.
Jodi och Matt Parry var överlyckliga efter förlossningen av deras tvillingdöttrar Abigail och Isobel.
Men kort efter att döttrarna kommit till världen hade läkaren bara två ord att säga till familjen: ”Jag beklagar".
– Vi hade inte bytt ut Abigail och Isobel för vad som helst i världen, säger Jodi.
Annons
10 modeller som visar att annorlunda är vackertBrand logo
10 modeller som visar att annorlunda är vackert

Paret Matt och Jodi Parry var redan föräldrar till en son, när Jodi blev gravid på nytt ett par år senare. De såg fram emot att ge sonen en syster eller en bror – och blev glada när de på ett ultraljud fick veta att det var två barn som växte i magen.

Men efter förlossningen fick föräldrarna ett oväntat besked. Jodi hade precis fött båda döttrarna och låg utmattad i sängen på sjukhuset när läkaren kom fram och sa två ord:

– Jag beklagar.

Det läkaren beklagade var att tvillingdöttrarna Abigail och Isobel hade fötts med Downs syndrom, något som händer vid en enäggstvillingfödsel på miljonen. Beskedet att barnen hade Downs syndrom gjorde först föräldrarna oroliga, då de inte visste så mycket om diagnosen och vad den kan innebära. De hade många frågor – hur skulle barnen må, och skulle de kunna gå i skola med andra barn?

Annons

Mammans kritik mot läkaren

Det skulle dock ge med sig ganska snart, när föräldrarna insåg att deras barn på många sätt är som barn är mest – de tycker om att leka och skratta, och sprider glädje runt sig.

I dag har Jodi Parry svårt att förstå läkarens negativa ord, och menar att hon och maken aldrig skulle vilja byta ut sina döttrar.

Än i dag vet jag inte vad han var ledsen för och jag skulle hemskt gärna vilja träffa honom i dag och fråga varför.. De får alla att skratta och le, säger Jodi.

Källa: Newsner, Youtube.

Annons