Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Paret var gifta i 71 år – dog bara timmar efter varandra

21 sep, 2023 
AvAino Oxblod
FotografYoutube.
Herbert och Frances Delaigle var gifta i 71 år.
Herbert och Frances Delaigle levde hela sitt liv tillsammans – ända in i döden.
Efter 71 år som gifta somnade de äkta makarna in bara timmar efter varandra.
”Det är fantastiskt hur de var tillsammans i 71 år och nu är de tillsammans i himlen”, sa parets familj efter bortgången.
Annons
Se saker lyckliga par gör på helgerna – för att få relationen att hållaBrand logo
Se saker lyckliga par gör på helgerna – för att få relationen att hålla

Herbert och France Delaigle levde i stort sett hela sina liv tillsammans. Frances var bara 16 år gammal när hon för första gången träffade den då 22-åriga Herbert på ett kafé i Wayneboro, i den amerikanska delstaten Georgia. Herbert föll pladask för Frances när han såg henne på kafét dag efter dag.

– Och så fick jag äntligen modet att fråga henne om hon skulle vilja gå ut med mig någon gång, har Herbert Delaigle berättat.

Därefter var saken biff, Frances och Herbert skulle hänga ihop. Allt gick dock inte alltid enligt planerna – när paret skulle gifta sig kom de en timme sent till kyrkan och fick övertyga prästen att viga dem ändå.

Annons

Var gifta i 71 år – slutade inte skratta

Paret fick med åren sex barn tillsammans, och var en förebild för alla sina nära och kära. I en intervju som gjordes när de firade 70 år som gifta konstaterade de att de aldrig slutat skratta och ha rolig tillsammans, samtidigt som de satt och höll handen.

– Jag hade aldrig kunnat drömma om att vi skulle ha kommit så här långt och jag hoppas att vi får några år till, sa Herbert då.

Herbert och Frances Delaigle.

Ett år till fick paret ihop, innan de sa hej då till jordelivet. Den 12 juli 2019 dog Herbert Delaigle, 94 år gammal. Han somnade in 02.20 på natten. Exakt tolv timmar senare, 14.20, tog även Frances sitt sista andetag, och följde med maken till himlen.

Annons

Familjen skrev i ett uttalande efter parets bortgång att de var säkra på att Herbert och Frances tog sällskap in i efterlivet.

”Det är fantastiskt hur de var tillsammans i 71 år och nu är de tillsammans i himlen. Vilken fantastisk kärlekshistoria det är.”

Annons