Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt livMidsommar

Farmodern födde sitt eget barnbarn: ”Bästa gåvan i livet”

21 sep, 2023 
AvAino Oxblod
FotografFacebook.
Farmorn bar sitt eget barnbarn, var surrogat.
Kayla Jones visste att hon inte skulle kunna föda barn, efter att ha drabbats av cancer i livmodern redan som tonåring.
Därför betydde det allt när hennes svärmor Patty erbjöd sig att vara surrogatmamma och bära Kaylas och sonen Codys barn.
”Kross skapades, blev nedfrusen, tinades och fick sen växa i sin farmors livmoder”, berättar Kayla.
Annons
Surrogatmödraskap - kort förklaratBrand logo
Surrogatmödraskap - kort förklarat

Kayla Jones var bara 17 år gammal när hon fick ett tungt besked som skulle komma att påverka resten av hennes liv. Under sitt första besök hos gynekologen kom det fram att hon hade en cancertumör i livmodern, något som ledde till att hon var tvungen att få sin livmoder bortopererad.

”Jag minns så tydligt hur jag vaknade upp från operationen och fick höra att jag aldrig skulle kunna bli gravid”, berättar Kayla på Love what matters.

Under operationen kunde läkarna dock rädda hennes äggstockar, så att hon skulle kunna få biologiska barn med hjälp av surrogat.

Annons

2012 gifte sig Kayla med maken Cody, och blev en del av hans familj. När de började prata om hur de skulle gå till väga för att få bli föräldrar som de längtade efter konstaterade Codys mamma Patty att hon skulle kunna tänka sig att vara deras surrogat. Hon hade själv tyckt om att vara gravid, och hade inte upplevt några problem under sina tre tidigare graviditeter.

Farmodern blev gravid – bar barnbarnet i magen

Med ekonomisk hjälp från familjen tog Kayla, Cody och Patty hjälp av en IVF-klinik i Dallas, och på det andra försöket blev Patty gravid våren 2017. Hon skulle nu komma att bära sonens barn.

”De kommande månaderna seglade Patty igenom sin graviditet. Jag var lite avundsjuk när jag såg hennes mage växa med min son där inne, men vilket mirakel hon fick fram. Patty såg också till att involvera mig i varje ögonblick, från läkarbesök till att sjuka videos när Kross sparkade i magen”, säger Kayla.

Annons

Den 30 december 2017 föddes sonen Kross med hjälp av kejsarsnitt. Med i operationssalen var Kayla, Cody och Pattys make Chris som stöd till Patty som låg på operationsbordet.

”Här var en kvinna som riskerade sitt liv för att ge mig den bästa gåvan i livet. Jag försökte hålla tillbaka mina tårar”, berättar Kayla.

Förlossningen gick bra utan problem, och snart fick Kayla och Cody hålla sin son i sina armar.

Annons

”Att vara mamma är det absolut bästa. Han har gjort mitt hjärta helt. Jag ser fortfarande på Kross med förundran. Från att tro att jag aldrig skulle få ett barn till att få den här mirakelbebisen. Kross skapades, blev nedfrusen, tinades och fick sen växa i sin farmors livmoder.”

Annons