8 kändisar som älskar sina husdjur (FEMINA)
1:17

Efter reklamen: 8 kändisar som älskar sina husdjur (FEMINA)

(1:17)

Slå på ljud

Bentley Boyers föddes 2018 i amerikanska delstaten Michigan med gomspalt. Han fick i tidig ålder genomgå flera operationer för att åtgärda det medfödda problemet. Enligt Operation Smile föds 200 000 barn varje år med läppspalt, och är en av de vanligaste ansiktsmissbildningarna.

När pojken var två år gammal, 2020, bestämde sig hans familj för att adoptera en hundvalp, och Bentleys pappa Brandon åkte iväg till hundhemmet för att hitta en passande ny familjemedlem. På grund av coronapandemin kunde inte hela familjen följa med, och Bentleys mamma Ashley Boyers fick i stället vara med via videosamtal.

– Han ringde mig på Facetime. Han sa ”jag tror den här har läppspalt”, och jag sa ”ta henne! Vi behöver henne”, berättar Ashley Boyers, skriver People.

Han skickade bild till sin fru – detaljen fick henne att ta ut skilsmässa

Hon fortsätter:

– Att se honom ha något gemensamt med en valp betyder mycket för han kan växa upp och förstå att han och hans valp båda har något de kan dela tillsammans.

Fina mötet mellan hunden och pojken

När Bentley fick syn på den nya familjemedlemmen blev han eld och lågor, och Ashley delade det söta mötet i ett inlägg på Facebook, som snabbt tog fart och blev viralt.

”Bentley hittade sin kamrat idag i den här lilla valpen som också har läppspalt”, skrev hon till bilderna på Facebook.

Hon förlorade maken och huset samma dag – adopterades av grannarna

Inlägget har i dag gillats över 38 000 gånger och fått tusentals kommentarer och delningar.

Valpen och Bentley fann varandra direkt, och tiken med läppspalt visar att hon klarar sig lika bra som de andra hundarna.

– Hon kanske ser lite annorlunda ut än vad en normal hund skulle göra, men det saktar inte ned henne det minsta, säger Lydia Sattler på hundhemmet.