VIDEO: Så kan du göra skillnad - och må bättre på kuppen
1:23

Efter reklamen: VIDEO: Så kan du göra skillnad - och må bättre på kuppen

(1:23)

Slå på ljud

Det var i januari 2021 som Arizona-bon Gean LeVar upplevde den värsta dagen en människa kan gå igenom. Först förlorade hon sin make sedan 58 år, Thomas, när han plötsligt gick bort – och samma dag blev hon också av med sitt hem. När polisen anlände till parets hus i samband med makens dödsfall, så upptäckte de att hemmet var i sådant fruktansvärt skick att de var tvungna att de bedömde huset som obeboeligt och var tvungna att vräka henne.

Gean LeVar vräktes från sitt hem.

Samma dag som hon förlorar sin make förlorar Gean alltså också sitt hem, och hade det inte varit för grannen Carmen Silva. De två kände knappt varandra, men när Carmen fick höra vad som hade hänt hennes äldre granne valde hon att göra en insats som medmänniska.

– Jag sa till henne: ”Oroa dig inte Gean, vi kommer lösa det”, säger Carmen till CBS News.

Kom till landet som tonåring – knappt två år senare var hon mamma till 13

Lät grannen flytta in

Familjen Silva levde i sin tur i ett hus med tre sovrum och åtta barn – men Carmen tvekade aldrig på att ta in Gean som husgäst. Carmens söner gav bort sin säng till den äldre grannen för att i stället sova på soffan, så att deras adopterade farmor skulle få någonstans att sova skönt.

Carmen Silva tog in Gean i sitt hem.

– Hon ser väldigt glad ut nu, och jag tror att det är för att hon har en hel familj nu, säger Carmen och fortsätter:

– Jag har alltid lärt mina barn att man ska ta hand om de äldre.

Efter att familjens fina gest mot Gean har väckt uppmärksamhet på sociala medier har organisationen ”Operating Enduring Gratitude”, som hjälper krigsveteraner och deras familjer i Arizona. Geans make Thomas tjänstgjorde i marinkåren under två års tid, och på grund av det får Gean nu sitt hus renoverat.

– Det finns resurser för att hjälpa veteraner, men några faller mellan stolarna. Den här föll mellan stolarna, säger Charlie Ellis, grundare för organisationen.

Nu har Gean LeVar, efter hjälp från 200 volontärer, kunnat flytta tillbaka till sitt hus.

– Jag tycker det är underbart, säger Gean.

Källa: My positive outlooks.

SE OCKSÅ: 5 viktiga saker att göra direkt om du blir arbetslös
0:47

Efter reklamen: SE OCKSÅ: 5 viktiga saker att göra direkt om du blir arbetslös

(0:47)

Slå på ljud