4 krimfall som skakat världen
1:38

Efter reklamen: 4 krimfall som skakat världen

(1:38)

Slå på ljud

Ronnie är bara åtta år gammal 2018, när hans liv förändras för alltid. På en kväll blir han av med hela sin familj när pappan i familjen, Ronnie Oneal III, mördar både sin fru och sin nioåriga dotter brutalt, framför sonens ögon. Han knivhugger sedan även Ronnie, och tänder eld på honom.

Den kvällen är det polisen Mike Blair som är ute och patrullerar, och får åka till den fruktansvärda mordplatsen. På plats kan han gripa Ronnie Oneal III – som senare döms till flera livstidsdomar för morden och mordförsöket – och upptäcker att det finns en överlevande bland offren. Åttaåringen åker med ilfart i ambulans till sjukhuset i Tampa, men läkarna tror inte att han kommer överleva, skriver People.

Tvillingarna föddes med olika hudfärg – mammans förvåning

Men mot alla odds lyckas kämpen Ronnie överleva, och Mike börjar hälsa på honom så ofta han kan. Han har då med sig presenter från fotbollslaget Tampa Bay Buccaneers, som han har en koppling till, för att muntra upp den lilla killen.

Polisens band med utsatta pojken

Men det är först en kväll som Mike inser hur mycket hans besök har kommit att betyda för utsatta Ronnie.

– Han liksom höll kvar i min hand när jag skulle gå, och sa ”Kan du kolla på en film med mig?”, och jag sa ”Nej, det kan jag inte, jag måste tillbaka till jobbet”. Och så sa jag ”men vad sägs om att jag kommer tillbaka och kollar på en film med dig i kväll?”.

Mike hade egentligen planerat in en dejtkväll med sin fru men ringde hem och frågade om det var okej att han kollade på film med pojken i stället – och snart var även frun engagerad i Ronnies liv.

– Jag visste att jag ville att Ronnie skulle komma hem med oss, redan den kvällen, säger frun Danyel Blair.

Hon visste inte att hon var gravid – timmar senare födde hon dottern

Med tiden föll det sig så att socialtjänsten hörde av sig till polisen för att hitta någon som skulle kunna vara fosterhem åt Ronnie. Mike och Danyel har fem egna barn, och det var till slut barnen som övertalade Mike att det rätta beslutet var att bli fosterhem åt Ronnie.

Adopterades av polisens familj

Efter en fem månader lång process fick Ronnie flytta hem till familjen 2019, året efter mordförsöket. Sedan dess har pojkens liv förändrats totalt, men till det bättre.

– Jag går i en annan kyrka, har andra bröder och systrar, annan mamma och pappa, annat hus. Men det är ganska coolt att vara med dem. De är väldigt snälla personer. De tar verkligen hand om mig. Det finns inga bättre än dem, säger Ronnie om sin nya familj.

Änkan Helen har drabbats av obotlig cancer – döttrarna blir föräldralösa

Ronnie bär fortfarande på traumat från den där kvällen 2018, men försöker hålla minnet levande av sin mamma och syster.

Ronnie med sin nya familj.

– Hon var bara en bra mamma. Vi gjorde mycket saker tillsammans. Hon var snäll, och gav mig fart på gungan, och lagade goda kycklingvingar.

Dagarna då Ronnie mår dåligt eller känner sig upprörd har han fått ett mantra att upprepa för att han ska känna sig trygg med sin nya familj.

– Det lyder ”Jag är trygg, jag är älskad, och jag är en del av den här familjen”, berättar Mike Blair.

Mest läst