Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Änkan Helen har drabbats av obotlig cancer – döttrarna blir föräldralösa

19 jul, 2021 
AvAino Oxblod
FotografGofundme.
Helen lever som änka med sina två döttrar, åtta och fem, efter att maken John dött av en blodpropp.
Men nu har familjen fått ett nytt mardrömsbesked – Helen har en sällsynt form av obotlig cancer.
— Jag är arg eftersom jag funderar över hur det hade kunnat bli om det hade upptäckts och behandlats tidigare.
Annons
Sofia Jigrund om cancervårdens skönhetsideal FeminaBrand logo
Sofia Jigrund om cancervårdens skönhetsideal Femina

Det var för några månader sedan som Helen Davy fick höra orden ingen vill höra hos läkaren: ”Du har obotlig cancer”.

Hennes första tanke gick till döttrarna Annalise, 8, och Kairen, 5, som nu kommer bli föräldralösa, eftersom Helens make John gick bort i en blodpropp för fyra år sedan, skriver The Sun.

Helen Davy har den sällsynta cancern pseudomyxoma peritonei, vanligen förkortad PMP, som börjar i blindtarmen. Redan för ett år sedan började hon få ont, och uppsökte vård. Läkarna sa att det kunde vara problem med blindtarmen, men ska efter det inte ha gjort vidare undersökningar, menar Helen. Det var först när smärtorna blev värre i maj som man utredde vidare, och då kunde konstatera att det rörde sig om cancer som hade spritt sig i kroppen.

Annons

– De sa att det var kroniskt. Jag är arg eftersom jag funderar över hur det hade kunnat bli om det hade upptäckts och behandlats tidigare.

Förbereder för barnens framtid – efter sin död

Helen, som jobbar som IT-tekniker, försöker nu ta vara på tiden hon har tillsammans med sina döttrar, samtidigt som nära och kära runt familjen försöker samla in pengar till barnens framtid.

Pappan i familjen, John, var bara 37 år när han gick bort av en blodpropp, som grundade sig i en diagnos han haft sedan han var 18 år. Sedan bortgången har Helen tagit hand om deras två döttrar på egen hand, och hon funderar nu kring hur hon ska göra det så bra som möjligt för Annalise och Kairen.

– Vi har haft lite juridiska problem inom familjen kring vad som kommer hända med Annalise och Kairen, men de kommer bo med min tvillingsyster, vilket förhoppningsvis innebär att de kommer kunna stanna i samma skola där de har massor av stöd.

Annons