1:06

Efter reklamen: Bröstcancer - kvinnans vanligaste cancersjukdom

(1:06)

Brittiska artisten Sarah Harding, 39, blev känd i tjejgruppen Girls Aloud, och har engagerat hela sitt hemland sedan hon gick ut och berättade att hon drabbats av aggressiv bröstcancer.

Nu har cancern spridit sig till andra delar av kroppen, och Sarah har tagit beslutet att inte fortsätta med strålningsbehandling, för att inte bli av med håret på huvudet.

I ett utdrag från hennes nya bok, som The Times Magazine publicerade på lördagen, berättar hon att cancern har spridit sig så mycket att hon vet att hon inte kommer överleva, och att hon då inte vill tillbringa sin sista tid utan hår.

”Det finns en möjlighet till strålbehandling mot mitt huvud men jag vill inte gå igenom det och förlora mitt hår i det här stadiet, speciellt eftersom det inte finns några garantier i slutändan”, skriver hon.

16-barnsmamman Jeni livshotande sjuk – vill inte lämna barnen

Sarahs beslut att inte behandla cancern

Sarah fortsätter skriva att hon inser att många kommer tycka att hon är fåfäng, men menar samtidigt att den smärtsamma behandlingen har väldigt liten chans att göra någon skillnad för hennes framtidsutsikter.

”Jag vill inte känna att jag måste tillbringa den tiden jag har kvar undangömd”, skriver hon.

Sarah Harding spås bara ha månader kvar i livet efter att läkarna upptäckt en ny tumör på ryggraden, och en i hennes hjärna. Sarah har redan opererat bort sina bröst, där cancern först dök upp. Artisten har också mått för dåligt för att kunna göra en återuppbyggande operation och få tillbaka brösten.

”Det gör det väldigt svårt att vakna varje morgon”, skriver hon om förlusten av sina bröst.

Hannah Ekwall begravs – maken Patrick om sorgen