Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

16-barnsmamman Jeni livshotande sjuk – vill inte lämna barnen

10 mar, 2021 
Australiska Jeni Bonell har drabbats av en cancertumör för andra gången på bara några år.
Nu är hon rädd att behöva lämna sina 16 barn utan en mamma.
– Barnen är ganska sköra och rädda som det är nu. Jag är ganska skör, ena ögonblicket mår jag okej och i nästa så gråter jag, säger Jeni Bonell.
Annons
Bröstcancer - kvinnans vanligaste cancersjukdomBrand logo
Bröstcancer - kvinnans vanligaste cancersjukdom

16-barnsmamman Jeni Bonell drabbades först av sköldkörtelcancer 2017, men hamnade i remission efter en omfattande operation.

Men nu är den australiska mamman rädd att behöva lämna sina barn, när cancern har återvänt i en ny tumör. Det var under ett rutinbesök hos läkaren som Jeni och maken Ray fick chockbeskedet, berättar paret i ett klipp på Youtube, som har blivit lyft av The Sun.

– När vi gjorde en av de där undersökningarna så upptäckte det något annat, så vi behövde göra fler röntgen. Vad de hittade var en tumör, och den tumören sitter i min njure. Den är antagligen inte godartad utan elak, vilket är väldigt läskigt, säger Jeni.

16-barnsmamman om barnens sorg över hennes sjukdom

Med 16 barn att ta hand om är en stor operation inget man gör lättvindigt, och Jeni vet att maken kommer behöva ta hand om den stora barnskaran på egen hand nu.

– Jag kommer behöva lämna över makten till dig. Du kommer behöva styra hushållet, ta hand om alla barnen, men jag har inga problem med det. Men det är svårt för mig, för jag är väldigt van vid att styra hushållet. Att jag ska behöva sluta och inte kunna röra på mig och inte köra bil, jag vet redan att jag kommer kämpa med det, säger Jeni Bonell.

För de 16 barnen är det svårt att mamma har fått cancer igen.

– Barnen är ganska sköra och rädda som det är nu. Jag är ganska skör, ena ögonblicket mår jag okej och i nästa så gråter jag.

Annons