Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Siamesiska tvillingarna blev världskända – så lever de sina drömliv i dag

25 jan, 2022 
AvMalin Ny
Fotografyoutube
De siamesiska tvillingarna Brittany och Abigail ”Abby” Hensel blev kända över hela världen när de föddes för snart 32 år sedan. Det var oklart om de ens skulle överleva den första natten, men i dag lever de sina drömliv. Det här gör tvillingarna i dag!
Annons
5 kändisar som startade sina karriärer i dokusåporBrand logo
5 kändisar som startade sina karriärer i dokusåpor

Systrarna Brittany och Abigail "Abby" Hensel blev en världssensation när de föddes den 7 mars år 1990 i Minnesota, USA.

Deras föräldrar, Patty och Mike Hensel, visste inte ens om att de väntade tvillingar. När de hade varit på ultraljud missade barnmorskan att det var två barn som låg i magen, troligtvis för att systrarnas huvuden måste ha legat på ett sådant sätt att det inte syntes.

Till en början var det oklart om flickorna ens skulle överleva den första natten. Föräldrarna valde att inte separera barnen då de var rädda för att de skulle skadas eller få svåra funktionsnedsättningar till följd av operationen.

Abby och Brittany Hensel är världens mest kända siamesiska tvillingar

I dag är de en av världens mest kända siamesiska tvillingar och har till och med haft ett eget realityprogram, "Abby & Brittany", där tittare fick följa tvillingarna i deras vardag med jobb och resor. De har även medverkat i "Oprah Winfrey Show".

Annons

Tvillingarna har även skaffat varsin examen från universitet och är tydliga med att de är två olika personer med olika personligheter som drömmer om att skaffa familj i framtiden.

– Tro mig, vi är totalt olika personer, har Brittany sagt till Daily Mail.

Abby har även sagt att varken hon eller systern ser ett liv som separerade som ett alternativ.

– Vi har aldrig önskat att bli separerade eftersom vi aldrig skulle kunna göra det vi gör nu, som att spela softboll, springa och utöva andra sporter, säger Abby Hensel till The Mirror.

Så lever Abby och Brittany Hensel i dag

I dag arbetar tvillingarna som lärare för femteklassare. Eftersom Abby och Brittany Hensel bara kan vara på en plats delar de på tjänsten som lärare för klassen och får bara en lön. Samtidigt säger de att deras jobb egentligen motsvarar två personers.

– En av oss kan hålla i lektionen och en kan hålla koll på klassen och besvara frågor, säger Brittany.

Deras chef, det vill säga rektorn Paul Good är väldigt nöjd med sina två anställda och säger att de är bra förebilder för eleverna.

– Jag tror inte det finns något de inte testat eller kan göra om de verkligen vill det. Att visa det för barn, särskilt för barn som kämpar med svårigheter, är väldigt speciellt, det lärs ut genom ett levande exempel.

Annons