Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Sjuksköterskan adopterade patientens son – efter hennes död

28 jul, 2022 
AvAino Oxblod
FotografYoutube.
När Tricia Seaman började vårda Tricia Somers för cancer visste sjuksköterskan inte att hennes liv snart skulle förändras för alltid.
Men efter Somers för tidiga bortgång blev det Tricia Seaman som adopterade åttaåriga sonen Wesley.
– Jag känner mig så välsignad som fick känna henne och som nu har privilegiet att uppfostra hennes son, säger Tricia Seaman.
Annons
Adoption - det här gäller i SverigeBrand logo
Adoption - det här gäller i Sverige

Det var i mars 2014 som sjuksköterskan Tricia Seaman för första gången fick träffa sin patient och namne, Tricia Somers, på sjukhuset i Harrisburg. Tricia Somers var en ensamstående mamma som drabbats av cancer, och vårdades på sjukhusets onkologiavdelning.

Tricia och Wesley Somers 2014.

– Hon kallade mig för hennes ängel och sa att jag hade skickats för att hjälpa henne och hennes son. Tricia sa till mig att första gången jag kom in för att vårda henne så kände hon värme och frid. Hon visste att jag var den rätta, säger Tricia Seaman till People.

Annons

Somers hade drabbats av en ovanlig typ av levercancer året innan, och varken hon eller läkarna såg särskilt positivt på hennes möjligheter till överlevnad. Ju sjukare hon blev, desto mer oroade sig patienten för sin sons framtid – åttaåriga Wesley hade ingen annan familj som kunde ta hand om honom. Tricia Somers hade flyttat till Harrisburg för att fly undan en man som misshandlade henne, och båda hennes föräldrar hade gått bort i cancer.

Tricia och Tricia tillsammans med Wesley 2014.

Tricia låg på sjukhuset i tre veckor, och fick veta att hon inte skulle överleva sin sjukdom. Då bestämde hon sig för att ställa den stora frågan till sin sjuksköterska, Tricia Seaman.

Annons

– ”När jag dör, kan du och din man ta hand om min son?”, minns Seaman att cancerpatienten frågade.

Tog in patientens son

Till en början blev sjuksköterskan chockad av förslaget, men snart började hon fundera. Hon och maken Dan hade uppfostrat tre döttrar och en son, och efter att de blivit större hade de anmält sig till att bli fosterföräldrar men aldrig tagit in något barn. De två familjerna började umgås allt mer på fritiden.

– Det var ganska tydligt efter besöket att Wesley skulle passa in bra. Vi älskade att vara med Trish och hon tyckte om att vara med oss.

De kommande månaderna fortsatte familjerna att umgås mer. Den sjunde december 2014 somnade Tricia Somers in, och sonen flyttade in hos familjen.

– Jag känner mig så välsignad som fick känna henne och som nu har privilegiet att uppfostra hennes son, säger Tricia Seaman.

I dag har Wesley hunnit fylla 16 år, och hans adoptivmamma beskriver honom som en duktig skolelev och skötsam ungdom.

Annons
Wesley har hunnit fylla 16 år.

– Han är exceptionell. Men det viktigaste är att han har ett så stort och kärleksfullt hjärta.

Bildkälla: Youtube.

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons